Bergen aan Zee: herfstwandeling maken 2016!

Eén van de mooiste tijden om een wandeling te maken in Bergen aan Zee, is de herfst. In Bergen aan Zee kun je namelijk van twee walletjes eten. In het Noord-Hollandse kustplaatsje kun je wandelen op het strand én in de bossen. Op de eerste plaats het strand. Veel mensen denken dat het alleen in de zomer leuk is om te wandelen op het strand, maar dat is geenszins waar. In het najaar is het zeer spectaculair om op het strand te wandelen. Zeker als het een beetje ruig weer is! Wie is er nou niet geïnteresseerd in een mooie herfst storm! En na zo’n heerlijke wandeling fijn opwarmen in je vakantie-accommodatie.

Op de tweede plaats de bossen. In tegenstelling tot de meeste andere kustplaatsje is Bergen aan Zee gezegend met fantastische bossen. Deze bossen lopen door tot het kunstenaarsdorp Bergen. Bossen zijn met name in de herfst heel erg mooi. De bladeren laten dan de fraaiste kleuren zien. Feitelijk alle kleuren van de regenboog. Een feest voor het oog. Het bos is ook de plek waar je vlinders kunt tegenkomen. Eén van die vlinders is de bosrandparelmoervlinder.

Bosrandparelmoervlinder

De bosrandparelmoervlinder laat zich het liefst zien op plaatsen in het bos waar de zon zich goed laat zien en waar veel kruiden groeien. De waardplant van de bosrandparelmoervlinder is hengel. De vleugelspanwijdte van de vlinder ligt tussen de 16 millimeter en de 21 millimeter. De bovenkant van de bosrandparelmoervlinder heeft een oranjebruine kleur. Als je de bosrandparelmoervlinder wilt zien vliegen moet je in de maanden mei, juni en juli buiten zijn. De bosrandparelmoervlinder leeft doorgaans niet alleen. Hij houdt zich graag op in kleine groepen!