header image
 

Badmintonnen

Badmintonnen is een geweldige sport. Het is ook een sport die prima is te beoefenen in Bergen aan Zee. Uiteraard óók op het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje. Het is vanzelfsprekend een feest om op een zonnige dag lekker sportief bezig te zijn op het strand en dan is een potje badminton helemaal geen verkeerde keuze. Het is bovendien erg gezond om af en toe te bewegen; voor de geest en het lichaam!

Olympische sport 

Veel mensen zetten badminton weg als een campingbezigheid, maar daar doe je badminton echt tekort mee. Het is zelfs een Olympische sport. Sinds 1992 staat het badminton op het Olympische programma. In 1972 en 1988 was het een demontratiesport tijdens het belangrijkste sportevenement van de wereld. In sommige delen van de wereld is badminton een hele grote sport. Dan moet je denken aan Maleisië, Indonesië, Vietnam en China. Maar ook in Denemarken en Groot-Brittannië wordt badminton door heel veel mensen beoefend. 

Racket en Shuttle

Als je voornemens bent om te gaan badmintonnen, heb je maar een paar dingen nodig: een racket en shuttle. Er bestaan heel veel verschillende soorten badmintonrackets. Vroeger werden de rackets van hout gemaakt, tegenwoordig wordt aluminium gebruikt. De echte toprackets wegen slechts vijfenzeventig gram! Een shuttle is feitelijk een gevederd balletje. Op de markt zijn verschillende soorten shuttles verkrijgbaar die gemaakt worden door tientallen verschillende fabrikanten. In principe kunnen de shuttles van twee soorten materialen gemaakt worden: nylon of veren. Nylon shuttles gaan minder snel kapot dan veren shuttles. Een shuttle kan bovendien een enorme snelheid ontwikkelen; meer dan vierhonderdeenentwintig kilometer per uur!