header image
 

Bridgen

Het is een leuke bezigheid om in Bergen aan Zee te gaan bridgen. Enerzijds geldt dat  voor de toeristen die in de Noord-Hollandse plaats op vakantie gaan en anderzijds voor de mensen die permanent in Bergen aan Zee resideren. Bridge is veel meer dan een kaartspel; het is op de kieper beschouwd een denksport. Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk de geluksfactor uit het bridgen te halen; zeker bij het wedstrijdbridgen. Eenieder die een goed bridger wil worden, moet goed kunnen samenwerken met zijn kaartpartner, moet logisch kunnen denken, moet een beroep doen op zijn geheugen en moet goed geconcentreerd zijn. 

Tweeënvijftig kaarten

Tweeënvijftig kaarten zijn nodig om met vier deelnemers te kunnen bridgen. Voordat er gespeeld kan worden, moeten de kaarten uiteraard gedeeld worden; dat gebeurt één voor één. De speler die links van de gever zit, krijgt de eerste kaart. Uiteindelijk krijgt iedere deelnemer dertien kaarten in handen. Als je deelneemt aan het bridgespel krijg je een naam: noord, zuid, oost of west. Vervolgens worden er twee koppeltjes gevormd: noord & zuid en oost & west. Daaropvolgend kan het bridgen los gaan: bieden en spelen. Dát zijn de twee onderdelen van het bridge-spel! 

Bridgeclub

Als je met een paar vrienden of familieleden in Bergen aan Zee bent, is het leuk om in een vakantie-accommodatie in één van de vele verschillende vakantieparken een avondje bridge te spelen. Eerst ben je eerst de hele dag op het strand geweest en dan ’s avonds de gezelligheid van het bridgen! Mensen die in Bergen aan Zee wonen, kunnen gaan bridgen bij bridge-club ‘De Heerlijkheid’ (adres: Paulineweg 12, 1865 AD Bergen).