header image
 

Excursies

Het is leuk om deel te nemen aan verschillende excursies als je op vakantie bent in Bergen aan Zee. Het Zwanenwater en de Waddenzee zijn twee gebieden die zich uitermate goed lenen voor een leuke excursie. Een excursie is vaak een welkome onderbreking van een serie stranddagen in Bergen aan Zee. 

Zwanenwater

Iets ten noorden van Bergen aan Zee bevindt zich de schitterende badplaats Callantsoog. Callantsoog is gezegend met een mooi centrum waar het uitermate fijn vertoeven is. De zuidkant van Callantsoog wordt begrensd met één van de fraaiste natuurgebieden van ons land: het Zwanenwater. Dit natuurgebied heeft een grootte van 604 hectare en wordt beheerd door de Vereniging Natuurmonumenten. Het is verboden het Zwanenwater met een fiets of andere vervoermiddelen te verkennen. Je mag er dus alleen maar wandelen. Op deze manier is de rust in het gebied gegarandeerd. Tijdens het jaar worden er door boswachters excursies aangeboden in het Zwanenwater. Op die manier is het mogelijk om op plekken te komen in dit fantastische natuurgebied die anders niet toegankelijk zijn voor mensen. Daarnaast worden er tal van andere excursies aangeboden over natuurfotografie, bijzondere planten determineren, et cetera. 

Waddenzee

Uiteraard grenst Bergen aan Zee niet aan de Waddenzee. Laat onverlet dat de Waddenzee ten opzichte van Bergen aan Zee niet ver weg is. Er worden heel veel excursies georganiseerd op de Waddenzee. Wat bijvoorbeeld heel leuk is, is om deel te nemen aan een zeehondenexcursie. Zeehonden zijn prachtige dieren die het bekijken meer dan waard zijn. De mensen die de excursies aanbieden, hebben doorgaans veel kennis over deze zeezoogdieren en kunnen je er alles over vertellen!