header image
 

Frisbeeën

Op het strand van Bergen aan Zee gaan frisbeeën is een waanzinnige bezigheid. En er is ruimte genoeg op het strand van dit Noord-Hollandse badplaatsje voor dit soort activiteiten. Het strand is namelijk breed en lang; dus je loopt niemand in de weg. Als het mooi strandweer is en je bent aan het frisbeeën, sla je feitelijk twee vliegen in één klap; je bent lekker aan het sporten en je bent calorieën aan het verbranden! En wie wil dat laatste nou niet; op vakantie ben je toch geneigd om net even iets te veel te eten. 

Handelsmerk

Het woord ‘frisbee’ is feitelijk een handelsmerk. Het Amerikaanse bedrijf ‘Wham-O’ is de grote roerganger achter het concept én naam frisbee. Uiteindelijk werden aan alle schijfvormige voorwerpen die spelmatig door de lucht werden gegooid, de naam frisbee gekoppeld. Er zitten grote verschillen in de diameter van frisbees; dat loopt van twintig tot dertig centimeter. Frisbees zijn gezegend met unieke eigenschappen. Zo hebben ze het vermogen om al ronddraaiend door de lucht te vliegen. Als je in Bergen aan Zee op vakantie gaat, kun je uiteraard een frisbee mee in de koffer nemen, maar daarnaast zijn er in (Bergen) aan Zee voldoende winkeltjes waar je frisbees kunt aanschaffen. 

Verschillende spelvarianten

Je kunt gewoon voor de fun een frisbee naar elkaar toe gooien, maar er zijn ook heuse, officiële wedstrijden. En dan komen er verschillende spelvarianten om de hoek kijken. Dan moet je denken aan: ultimate frisbee, guts, diskgolf en freestyle. De eerst genoemde telt maar liefst in de wereld zeven miljoen beoefenaars: een hele grote mondiale sport dus!