5-persoons strandhuisjes in Kijkduin!

Op het strand van Kijkduin is het mogelijk om een 5-persoons strandhuisje te huren. Daarnaast zijn er op het strand van Kijkduin ook 4-persoons strandhuisjes te huur. In de provincie Zeeland is het mogelijk om strandhuisjes te huren die ruimte bieden aan 6 mensen. Dat is ook mogelijk in de provincie Noord-Holland op het strand van het kustplaatsje Julianadorp aan Zee.

Steenbolk

Als je in een strandhuisje bent, ben je uiteraard heel erg dicht bij de Noordzee. Een Noordzee die helemaal vol zit met leven, vissen onder andere. Eén van die vissoorten is de steenbolk oftewel steenwijting. De steenbolk ressorteert onder de orde van de kabeljauwachtigen en heeft een gemiddelde lengte van 30 centimeter. De steenbolk lijkt dus erg op de kabeljauw, maar er zijn wel een aantal verschillen. Zo heeft de steenbolk een hoger en korter lichaam dan de kabeljauw. Hetgeen goed opvalt als je het beest van de zijkant bekijkt. Verder heeft de steenbolk een koperbruine rug en bevinden zich over het hele lichaam van de steenbolk donkere strepen.

Steenbolken zijn echte schoolvissen. Jonge steenbolken houden zich het liefst op in ondiepe wateren. Als steenbolken jong zijn, leven ze soms solitair. Op het menu van steenbolken staan onder andere kreeftjes en schelpdieren. Zelfs kannibalisme is bij steenbolken beschreven waarbij grotere exemplaren het op de kleinere exemplaren hebben gemunt. Voor de mens heeft de steenbolk een beperkte waarde. Ten minste als het gaat om de beroepsvisserij. Steenbolken bederven namelijk heel erg snel. Dit komt doordat het visvlees heel erg zacht is.