Accommodaties in Bergen aan Zee!

Bergen aan Zee is een heerlijke bestemming voor een onvergetelijke zon- en strandvakantie. Als je in het strandplaatsje wil overnachten zijn er verschillende mogelijkheden. Bergen aan Zee telt diverse hotels, talloze vakantiehuisjes, mooie appartementen en verschillende groepsaccommodaties. Tegenwoordig zijn de accommodaties van alle gemakken voorzien; draadloos internet, televisie, dvd-spelers, magnetrons, et cetera. De lijst van faciliteiten is schier oneindig. Het unieke van Bergen aan Zee is natuurlijk de ongekend mooie omgeving waar het kustdorpje mee is omringd. De vakantieaccommodaties zijn dan ook vaak op idyllische locaties gesitueerd.

Hotels 

De hotels in Bergen aan Zee liggen op loopafstand van de Noordzeekust. Dus binnen een paar minuten ben je op het strand, in de duinen en de bossen. Sommige hotels hebben fraaie faciliteiten zoals tennisbanen, midgetgolfbanen, zwembaden, sauna’s, zonnebanken en restaurants. De gasten van de hotels kunnen fijn gaan wandelen en fietsen in het zogeheten Noordhollands Duinreservaat. In dit prachtige natuurgebied zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet. Een strandwandeling is natuurlijk favoriet, een heerlijke bezigheid als er een briesje staat. Fijn uitwaaien op het strand van Bergen aan Zee.

Als je op het strand van Bergen aan Zee aan het wandelen bent kun je zomaar oog in oog komen te staan met zeehonden. Zeehonden komen in Nederland vooral voor op de Waddenzee en in de Oosterschelde in de Zeeland. Echter deze zeezoogdieren zijn ook regelmatig te spotten langs de hele Noordzeekust, dus ook voor de kust van Bergen aan Zee. Een ontmoeting met zeehonden laat een diepe indruk achter.

Vakantiehuisjes

Sommige vakantiegangers verkiezen een vakantiehuisje boven een hotel. In Bergen aan Zee en diens directe omgeving is het aanbod van vakantiehuisjes bijzonder groot. Het duingebied rondom Bergen aan Zee wordt het mooiste duingebied van Europa genoemd. Zo zijn de Schoorlse Duinen de hoogste en de breedste duinen van Nederland. De Schoorlse Duinen worden aan de noordkant begrensd door de Hondsbossche Zeewering, aan de zuidkant door het Noordhollands Duinreservaat en aan de westkant door de Noordzee. Rondom deze bijzonder fraaie omgeving zijn de vakantiehuizen opgetrokken. Bergen wordt ook wel het kunstenaarsdorp van Nederland genoemd. De zogenaamde Bergense School is zelfs een stroming in de Nederlandse schilder- en beeldhouwkunst. Een deel van de vakantiehuizen heeft de architectuur van de Bergense School.

Appartementen

Je kunt ook je vakantie doorbrengen in een appartement. De keuzemogelijkheden van appartementen in Bergen aan Zee is groot. Daar zitten hele luxe appartementen tussen, maar ook die wat eenvoudiger zijn. Sommige appartementen hebben bijzonder fraaie vergezichten zoals de zee, de duinen en het strand.

Groepsaccommodaties

Ook voor grote groepen mensen die naar Bergen aan Zee togen zijn er in het kustplaatsje verschillende mogelijkheden. De groepsaccommodaties kunnen zich bevinden in grote landhuizen en omgebouwde boerderijen. Dit soort locaties bieden onderdak aan tientallen mensen. Er zijn ook verschillende appartementen te huur die plaats bieden aan meer personen. Sommige appartementen bieden plaats aan acht gasten. Op de terreinen van de groepaccommodaties zijn vaak faciliteiten aanwezig voor kinderen zoals speeltuintjes, trampolines of basketbalveldjes. Vaak is het ook geen probleem om huisdieren mee te nemen; de viervoeters zijn dus van harte welkom in het vakantieverblijf.