header image
 

Strandhuisjes

Slapen in een strandhuisje in Bergen aan Zee is een bijzondere ervaring. Dichter bij de natuur kun je niet komen. In Nederland staan strandhuisjes op het Noordzeestrand, Grevelingenmeer-strand en het Oosterschelde-strand. Ze zijn te vinden in Bergen aan Zee, Julianadorp aan Zee, Wijk aan Zee, Kijkduin, Hoek van Holland, Ouddorp, Kamperland, Vlissingen en Cadzand-Bad.

Strandhuisjes Julianadorp aan Zee

De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee staan op het Noordzeestrand. Julianadorp aan Zee ligt in de provincie Noord-Holland. Dit deel van de provincie wordt de Kop van Noord-Holland genoemd. De strandhuisjes worden tijdens de winter afgebroken en opgeslagen in een loods. Gedurende het seizoen worden ze weer opgebouwd en kan het grote genieten gaan beginnen.

 

Strandhuisjes Wijk aan Zee

In Wijk aan Zee staan strandhuisjes op het Noordzeestrand. Wijk aan Zee ligt in de provincie Noord-Holland. Het strand van Wijk aan Zee is het breedste van Nederland. Hierdoor zijn er veel activiteiten mogelijk waarvoor een breed strand vereist is. Strandzeilen bijvoorbeeld. Strandzeilen wordt ook wel blokarten genoemd. Blokarten is spectaculair om te doen en om naar te kijken. 

Strandhuisjes Kijkduin

De strandhuisjes van Kijkduin staan op het Noordzeestrand. Kijkduin ligt in de provincie Zuid-Holland. Kijkduin heeft een rustig en breed strand. Het contrast is groot met het aanpalende Scheveningen. Scheveningen is het drukste en beroemdste strand van Nederland. Op het strand van Kijkduin zal iedereen zich kostelijk vermaken: jong en oud. 

Strandhuisjes Hoek van Holland

In Hoek van Holland staan strandhuisjes op het Noordzeestrand. Hoek van Holland ligt in de provincie Zuid-Holland. De strandhuisjes worden tijdens de winter niet afgebroken en zijn dus het hele jaar door te boeken. Het strand van Hoek van Holland wordt veel bezocht door mensen die in Rotterdam en omstreken wonen.

Strandhuisjes Ouddorp

De strandhuisjes van Ouddorp staan op het Grevelingenmeer-strand. Ouddorp ligt in de provincie Zuid-Holland op het voormalige eiland Goeree-Overflakkee. Mensen die van natuur houden, komen in deze strandhuisjes volledig aan hun trekken. Het Grevelingenmeer is een belangrijke plek waar ze eten, uitrusten en broeden. Interessant voor vogelliefhebbers. Naast vogels kun je bij het Grevelingenmeer ook zeehonden spotten. 

Strandhuisjes Kamperland

In Kamperland staan strandhuisjes op het Oosterschelde-strand. Kamperland ligt in de provincie Zeeland op het voormalige eiland Noord-Beveland. Het strand van de Oosterschelde is van een grote schoonheid; je kunt er lekker zonnen. In de Oosterschelde zijn veel recreatiemogelijkheden. Zo kun je er prima zwemmen, kanoën, windsurfen, kitesurfen, varen en zeilen.

Strandhuisjes Vlissingen

De strandhuisjes van Vlissingen staan op het Noordzeestrand. Vlissingen ligt in de provincie Zeeland op het voormalige eiland Walcheren. Vlissingen is een stad met een rijke geschiedenis. Zo is het de geboortestad van Michiel de Ruyter. Vlissingen is ook een stad waar je fijn kunt winkelen en heerlijk kunt eten. 

Strandhuisjes Cadzand-Bad

In Cadzand-Bad staan strandhuisjes op het Noordzeestrand. Cadzand-Bad ligt in de provincie Zeeland in Zeeuws-Vlaanderen. Cadzand-Bad is de meest zuidelijke badplaats van Nederland. Cadzand-Bad wordt geflankeerd door prachtige natuurgebieden en de grens met België. Op het strand van Cadzand-Bad zijn fossiele schelpen en haaientanden te vinden. Kinderen en volwassenen vinden het leuk om fossielen te zoeken.

De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee zijn de bekendste van Nederland. Maar ook de strandhuisjes die op het strand van Bergen aan Zee zijn populair.