Auto gratis parkeren Bergen aan Zee!

De Nederlandse kust telt een dertigtal kustplaatsjes. Inmiddels telt Nederland ruim zeventien miljoen inwoners. Als de temperatuur in ons kikkerlandje oploopt, heeft een groot deel van de bevolking de neiging om verkoeling te zoeken aan de Noordzeekust. Maar goed, dan ontstaan er wel problemen: dertig kustplaatsjes en zeventien miljoen mensen …

Heilige koe

Bovendien is de auto voor de meeste mensen een heilige koe. Als Nederlanders zich verplaatsen, doen ze dat bij voorkeur met een auto. Oók als ze besluiten om naar het Noordzeestrand te togen … Met andere woorden, als op een zomerse dag massa’s mensen met auto’s naar de Noordzee gaan met hun auto’s, ontstaat er stevige filevorming. Als je bijvoorbeeld in de maanden juni, juli en augustus het strand van Scheveningen of Zandvoort probeert te bereiken is dat geen gemakkelijke opgave. Het is bijna een onmogelijke opgave! En als het dan met veel hangen en wurgen toch lukt om met een auto bij de kust te komen, ontstaat een tweede probleem. Waar ga ik mijn auto parkeren? De meeste kustplaatsen beschikken maar over een beperkt aantal parkeerplaatsen. Bovendien moet je vrijwel overal betalen om te mogen parkeren.

Gratis parkeren

Het Noord-Hollandse Bergen aan Zee is maar een piepklein kustplaatsje. Ondanks het feit dat het klein is, kan het er in zomer heel erg druk zijn. Ook Bergen aan Zee wordt dan overspoeld met badgasten. En ook Bergen aan Zee heeft maar een beperkt aantal parkeerplaatsen die bovendien niet gratis zijn! Echter … dat geldt alleen maar voor de periode van maart tot en met oktober. Als je in maanden november, december, januari en februari met de auto naar Bergen aan Zee komt, mag je gratis en voor niets je auto daar parkeren! Bergen aan Zee heeft overigens fantastische accommodaties waar je heerlijk kunt verblijven.