Bekende Nederlanders in Bergen aan Zee!

Nederland telt zeventien miljoen inwoners. Het leeuwendeel van deze mensen kan uiteraard een anoniem leven leiden. Maar ons land kent ook een paar honderd bekende Nederlanders. Nederlanders die vrijwel iedereen kent. Ze zijn bekend van de televisie, sport, muziek, et cetera. Deze mensen worden in de openbare ruimtes herkend en kunnen dus niet meer anoniem over straat. Verschillende plaatsen in Nederland kennen een hoge ‘BN-dichtheid’. Het eerder genoemde ’t Gooi (Naarden, Laren, Blaricum, Hilversum, Bussum, Huizen en Wijdemeren), de P.C. Hooftstraat in Amsterdam en … Bergen (aan Zee). Bergen aan Zee en diens directe omgeving werken als een magneet op veel BN-ers en niet-BN-ers. Al was het alleen al maar om op strand te kunnen overnachten in een zogenaamd strandhuisje oftewel strandslaaphuisje!

 

standhuisjes den haag

Slapen in een strandhuisje is de ultieme manier van vakantie in Nederland.

 

Youp van ’t Hek

Zo is de kans vrij groot dat je in Bergen aan Zee Youp van ’t Hek spot. Deze uiterst kundige columnist en cabaretier heeft namelijk een vakantiehuisje in Bergen aan Zee en komt er vaak om te genieten van het prachtige kustdorpje en diens betoverde omgeving! Youp van ’t Hek werd niet geboren in Bergen aan Zee, dat geldt wel voor een andere BN’er namelijk Adriaan van Dis. Adriaan van Dis woont heden ten dage niet meer in Bergen aan Zee, maar bezoekt het Noord-Hollandse kustplaatsje nog vrij regelmatig.

Saskia Noort

Saskia Noort is een andere beroemde Bergenaar. Deze schrijfster en columnist verkoopt miljoenen boeken (genre thrillers) en zag het levenslicht in Bergen. Veel van haar bestsellers spelen zich af in Bergen aan Zee zoals ‘Terug naar de Kust’, ‘De eetclub’ en ‘Debet’. Bernard Haitink is een voorbeeld van andere BN’er die heel veel affiniteit met Bergen aan Zee heeft en er veel komt!

Fascinatie voor BN’ers

Er is altijd veel interesse en fascinatie geweest voor BN’ers. Programma’s als Shownieuws en RTL Boulevard weten iedere avond miljoenen mensen aan de buis te kluisteren. Er worden zelfs tours in ’t Gooi georganiseerd waarbij je met een fiets, auto, bus, limousine of helikopter de villa’s van de BN’ers van dichtbij kunt bekijken!