Bergen aan Zee: accommodaties voor mensen met een beperking!

Voor mensen met een lichamelijke beperking is het natuurlijk fijn dat er in Bergen aan Zee verschillende vakantie-accommodaties zijn waar de nodige aanpassingen zijn doorgevoerd waardoor zij een onbezorgde tijd kunnen hebben in het Noord-Hollandse kustplaatsje. Bergen aan Zee wordt uiteraard in één adem genoemd met de Noordzee en het strand.

Rolstoelgebruikers

Rolstoelgebruikers willen uiteraard ook op het strand. Dat is helemaal geen probleem. Want voor het strand bestaan speciale rolstoelen. Rolstoelen die zijn uitgerust met brede banden. Op deze manier kunnen de rolstoelen prima op het strand uit de voeten en zakken ze niet weg in het losse zand. De rolstoelen zijn te huur bij de verschillende strandpaviljoens tegen een geringe vergoeding. Bergen aan Zee is een klein kustplaatsje waar maar een paar honderd mensen wonen. Daarnaast wonen er heel veel dieren in Bergen aan Zee. Eén van die dieren is de schoonsteensachem.

Schoonsteensachem

De schoonsteensachem heeft een lengte die tussen de 13 en 15 millimeter ligt. Het beest vliegt in de maanden april, mei, juni en juli door het luchtruim van Nederland. De mannetjes hebben een beharing met een geelbruine kleur. Bij de vrouwtjes komen twee soorten kleuren voor: bruin behaard en zwart behaard. De schoonsteensachem komt op verschillende plekken voor. Bijvoorbeeld in gaten en kieren van schuren en huizen. Het nest van de schoonsteensachem heeft een doorsnede van ongeveer 10 millimeter. Het nest heeft een verticale ingang en leidt naar de broedcellen. Om het nest af te sluiten, gebruikt de schoonsteensachem leem.