Bergen aan Zee: met bolderkar of bolderwagen op het strand!

De allerleukste manier om kleine kinderen te vervoeren tijdens de vakantie in Bergen aan Zee is via een bolderkar of bolderwagen. Zij kunnen dan hun lol niet meer op! Naast kinderen kun je met een bolderkar ook heel veel spulletjes meenemen. Allerlei spulletjes die het strandplezier zo aantrekkelijk maken. Dan moet je denken aan emmertjes, schepjes, windschermen, et cetera. Op het strand is het altijd een drukte van jewelste. Iedereen is blij. Mensen liggen fijn op het strand hun huid te bruinen en andere badgasten zoeken verkoeling in het Noordzeewater. En dan des avond gaan de mensen lekker naar hun accommodaties.

Geweldige natuur

Bergen aan Zee is een fantastische badplaats waar je heel veel plezier kun beleven. Niet alleen van het strand en de Noordzee. Het Noord-Hollandse kustplaatsje is ook gezegend met een geweldige natuur. Een natuur waarin veel wonderbaarlijke dieren leven. Eén daarvan is de grote kegelbij.

Grote kegelbij

Vroeger kwam de grote kegelbij voornamelijk voor in het zuidelijk deel van ons land. Heden ten dage is het een beest dat zich voornamelijk ophoudt in de duingebieden van de kust en op Schiermonnikoog. De grote kegelbij is een parasiet waarbij de kustbehangersbij de klos is. De grote kegelbij legt haar ei namelijk in de wand van het nest van de kustbehangersbij. Als het ei uitkomt, vergrijpt hij zich in eerste instantie aan de nakomeling van de kustbehangersbij. Daarna begint hij met het opeten van de mix van stuifmeel en nectar die de kustbehangersbij ijverig bijeen heeft gebracht. De grote kegelbij heeft een sterke voorkeur voor duinen en stuifzandgebieden.