Bergen aan Zee: met de bus bereiken!

Het is heel gemakkelijk om met een bus Bergen aan Zee te bereiken. Het is ook de gemakkelijkste manier om in het kustplaatsje te geraken. Met het openbaar vervoer dus. Uiteraard kun je ook met een auto naar Bergen aan Zee rijden, maar daar kleven wel een paar nadelen aan. Zo zijn er maar een beperkt aantal parkeerplaatsen aan de kust van Bergen aan Zee. Bergen aan Zee is namelijk niet zo groot. Dat is uiteraard ook zo leuk aan het Noord-Hollandse kustplaatsje. Wat ook leuk is aan Bergen aan Zee zijn diens fantastische accommodaties.

Bergen aan Zee is een geweldige vakantiebestemming met een prachtige natuur. Eén van de beesten die in die natuur leeft, is het bont schaapje.

Bont schaapje

Het bont schaapje heeft vleugels met een vleugelspanwijdte die tussen de 35 en 45 millimeter ligt. Het beest is in de maanden mei, juni, juli en augustus te spotten. De vleugels van het bont schaapje hebben een grijze kleur. Wat verder opvalt, zijn de onregelmatige donkere tekeningen die op de vleugels zijn te zien. Het beest heeft een voorkeur om voor te komen in tuinen, stadsparken, boomlanen en langs bosranden. De rups van het bont schaapje is zeer opvallend. De rups is namelijk zeer dicht behaard waarbij de voorkant van de rups is uitgerust met rode haarborstels. Als je naar de rug van de rups kijkt, zie je verschillende vlekken. Deze vlekken zijn wit en hebben een zwarte omranding. De rups van het bont schaapje is voornamelijk te vinden op eiken en esdoorns. De felle kleuren van de rups hebben een duidelijke functie. De vijanden kunnen hierdoor afgeschrikt raken en denken dat het beest niet is te eten.