Bergen aan Zee fileloos bereiken!

Autorijden is handig en leuk. Je gaat lekker zitten en je zoeft door het landschap. Ook  het weer kan geen spelbreker zijn. Je zit immer droog, wat er ook uit de lucht komt gezeild. Het probleem in Nederland is helaas dat heel veel mensen een auto hebben. En we zijn met heel veel landgenoten tegenwoordig. De teller staat op zeventien miljoen zielen. Op een zeer klein stukje land. Iedereen die des morgens vroeg op het werk moet zijn op een plek die niet te belopen of te befietsen valt en dus op het openbaar vervoer of een auto is aangewezen, kan er over meepraten. De wegen staan dan mudvol met auto’s.

Fileloos

Ook in de zomer is het raak op de wegen. Heel veel mensen proberen dan de Noordzeekust te bereiken. Dat valt op veel plaatsen natuurlijk niet mee, je verzandt dan onherroepelijk in de file. Gelukkig geldt dat niet voor alle kustplaatjes. De badplaatsen aan de Noord-Hollandse kust zijn veel minder druk met die van de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust. Bergen aan Zee is daar een voorbeeld van. De kans dat je  Bergen aan Zee fileloos bereikt op een zomerse dag is behoorlijk groot. Bergen aan Zee! Het wonderschone kunstenaarsdorpje. Het is helemaal geen groot dorpje. Gelukkig zijn er wel veel accommodaties te boeken in Bergen aan Zee! Bergen aan Zee kent een overweldigende natuur en onder andere bijzondere insecten. Eén van die insecten is de gewone sachembij.

Gewone sachembij

De gewone sachembij leeft solitair. Het beest heeft een lengte die ligt tussen de 14 en 16 millimeter. De gewone sachembij lijkt sterk op de kleine hommel. De drachtplant van de gewone sachembij zijn de vertegenwoordigers van de lipbloemigen. De hondsdraf is daar een voorbeeld van.