Bergen aan Zee: kampeerspullen aanschaffen!

Kampeerwinkeltjes! Vind ze maar eens als je op vakantie bent. Dan ben je bijvoorbeeld op vakantie in Bergen aan Zee en krijg je een scheur in je tentzeil. Daar gaat je kampeervakantie! Geen paniek, in Bergen aan Zee en haar omgeving zijn verschillende plekken waar ze kampeerspullen verkopen. Kampeervakantie gered! Als je niet van kamperen houdt, kun je in Bergen aan Zee toch ook prima aan je trekken komen. Er zijn meer dan voldoende andere accommodatie-mogelijkheden in het Noord-Hollandse badplaatsje voorhanden.

Als je van de natuur houdt, is Bergen aan Zee een echte topbestemming. De zee, het strand en de duinen zijn een lust voor de zintuigelijke waarnemingen. Eén van de mooiste dieren die je er kunt treffen is de gouden metselbij.

Gouden metselbij

De gouden metselbij is een zeldzame bijensoort. Hij laat zich alleen maar zien in de vaderlandse duinen en in het Zuid-Limburgse landschap. De gouden metselbij heeft een grootte die schommelt tussen de 8 en 10 millimeter. Het is een vrij gedrongen bijensoort, die bovendien in het bezit is van goud(geelachtige) haarbandjes. De dames hebben een buikschuier die een oranjebruine kleur heeft. De haarbandjes zitten alleen op het achterste deel. Het achterlijf is dus behaard en kort. Bij de heren is het zevende tergiet in het bezit van twee tandjes. Het kan ook zijn dat het zevende tergiet is ingesneden. Het lichaam is voor het leeuwendeel behaard en heeft een geelgrijze kleur. Als je de gouden metselbij wilt zien vliegen, moet je wachten tot de maand april. Van het einde van deze maand tot aan het begin van augustus hangen ze in de lucht!