Bergen aan Zee: verkiezing schoonste stranden van Nederland!

De stranden van Nederland zijn prachtig. Het is een feest om er te verkeren. Ieder jaar wordt er een wedstrijd georganiseerd; de verkiezing van het schoonste strand van ons kikkerlandje. Als je op zoek bent naar een schoon én bovendien een mooi strand, is Bergen aan Zee helemaal geen verkeerde keuze. Bergen aan Zee heeft niet alleen hele mooie stranden, het Noord-Hollandse badplaatsje heeft ook fantastische vakantie-accommodaties.

Papaverbij

Bergen aan Zee is heel veel meer dan alleen maar een aantrekkelijke badplaats. Samen met Bergen is het ook een echt kunstdorpje. Heel veel kunstenaars hebben er in de omgeving inspiratie opgedaan. De natuur rondom Bergen aan Zee is overweldigend mooi. De papaverbij is één van de wonderbaarlijke insecten die je er kunt spotten.

De papaverbij heeft een lengte die tussen de 8 en 11 millimeter ligt. Het beest is in juni, juli en augustus waar te nemen. De papaverbij is een kleine bijensoort. De papaverbij ressorteert onder de zogenaamde metselbijen. Het borststuk heeft een bruine beharing. Het achterlijf kent een dunne grijze beharing. Het buiksluier van de papaverbij is wit. De ogen zijn grijsblauw gekleurd. Bovendien bevatten de ogen zwarte spikkeltjes. De papaverbij heeft een sterke voorkeur voor het akkerbouwlandschap. Als het insect gaat nestelen, gebeurt dat bijvoorkeur in de grond. Bij tijd en wijle worden er groepen van nesten aangetroffen van tussen de vijftig en honderd exemplaren. De ingang van het nest maakt een hoek van 90 graden. De lengte van de nestingang is ruim 2 centimeter lang. Deze nestingang leidt naar een broedcel van ongeveer 2 centimeter. De broedcel is flesvormig en bestaat uit een taai vlies.