BN’ers in Bergen aan Zee!

In ons piepkleine landje wonen ruim zeventien miljoen mensen. Ongelooflijk. Het gros van de Nederlanders kan min of meer een anoniem leven leiden. Daarnaast zijn er ook een paar honderd landgenoten voor wie dat niet is weggelegd; de zogenaamde bekende Nederlanders oftewel BN’ers. De BN’ers zijn televisiepersoonlijkheden, sporters, zangers, et cetera. Als zij zich in de openbare ruimte begeven, worden ze direct herkend en als ze een beetje pech hebben gefilmd en gefotografeerd. In Nederland zijn verschillende plaatsen waar een bovengemiddeld aantal BN’ers wonen. Het beroemdste BN’ers-bolwerk van Nederland is uiteraard ’t Gooi. Onder het ’t Gooi ressorteren de volgende dorpen; Naarden, Laren, Blaricum, Hilversum, Bussum, Huizen en Wijdemeren. Naast ’t Gooi werkt ook de P.C. Hooftstraat in Amsterdam als een magneet op BN’ers. En niet te vergeten Bergen (aan Zee).

Strandhuisjes

Bergen aan Zee en diens directe omgeving zijn heel erg aantrekkelijk om te vertoeven. Niet alleen voor BN’ers. Zo staan er fantastische huizen! Op dit moment zijn de zogenaamde strandhuisjes een regelrechte rage! Strandhuisjes zijn te vinden op de stranden van Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. 

Youp van ’t Hek

Een BN’er die een paar vakantiehuisjes in Bergen aan Zee bezit, is Youp van ’t Hek. Deze uiterst vermakelijke grappenmaker, schrijver, columnist en cabaretier vertoeft regelmatig in het Noord-Hollandse kustplaatsje waardoor je hem zomaar tegen het lijf kunt lopen! Youp van ’t Hek zag overigens niet het levenslicht in Bergen aan Zee, hetgeen te wel kunt zeggen van Adriaan van Dis. Deze schrijver en televisiemaker woont heden ten dage niet meer in Bergen aan Zee, maar is er toch vrij regelmatig te spotten!

Saskia Noort

Een andere beroemde Bergenaar is Saskia Noort. Saskia Noort is schrijfster en columnist en is uiterst succesvol. Er zijn inmiddels miljoenen van haar thrillers over de toonbank gegaan. Een groot deel van haar boeken speelt zich af in Bergen aan Zee zoals ‘Debet’, ‘De eetclub’ en ‘Terug naar de Kust’. Een andere BN’er is vaak in Bergen aan Zee vertoeft, is Bernard Haitink.

Fascinatie

Het leeuwendeel van de Nederlanders heeft een grote fascinatie voor BN’ers. Het is dan ook niet voor niets dat iedere avond miljoenen mensen aan de buis gekluisterd zitten om naar programma’s als Shownieuws en RTL Boulevard te kijken. Tijdens deze programma’s wordt het leven van bekend Nederland fijntjes doorgenomen. En televisie kijkend Nederland smult en snoept mee!