De allermooiste badplaats van Nederland: Bergen aan Zee!

Bergen aan Zee is zonder enige twijfel de allermooiste badplaats van ons land. Het Noord-Hollandse kustplaatsje biedt de bezoekers alles wat ze van een badplaats mogen verwachten. Het begint al met de weg die naar Bergen aan Zee leidt. Dat is een geweldig mooie weg. Feitelijk al een attractie op zich. Het is een brede weg die op een aangename manier door de brede duinen slingert. Daarnaast is het geen doorlopende weg; de weg stopt in Bergen aan Zee. Met andere woorden; alleen de bezoekers aan Bergen aan Zee maken gebruik van de weg.

Vakantie-accommodaties

Klein, pittoresk en gezellig zijn de woorden die als eerste in je opkomen als je Bergen aan Zee binnenrijdt. Niet verwonderlijk natuurlijk als je bedenkt dat in het dorpje maar een paar honderd mensen wonen. Wat verder opvalt, is dat het dorpje in een soort dalletje ligt. Een duinkom, een hele grote duinkom! In Bergen aan Zee bevinden zich tal van vakantie-accommodaties. 

Indrukwekkend mooie natuurgebieden

Bergen aan Zee wordt geflankeerd door twee indrukwekkend mooie natuurgebieden: de Schoorlse Duinen aan de noordgrens en het Noordhollands Duinreservaat aan de zuidgrens. De Schoorlse Duinen en het Noordhollands Duinreservaat behoren tot de grootste en mooiste natuurgebieden van heel Nederland.

Schoorlse Duinen

Met een breedte van meer dan 5 kilometer behoren de Schoorlse Duinen tot het breedste duinlandschap van de Nederlandse kust. Ook de hoogste duintoppen van ons land bevinden zich in de Schoorlse Duinen. In het gebied zijn talloze duinen die de 50 meter royaal overstijgen.

Noordhollands Duinreservaat

Ook het Noordhollands Duinreservaat is een prachtig natuurgebied. Torenhoge duinen worden hier afgewisseld met mooie bossen en fraaie heidevelden. Om toegang te verkrijgen tot het Noordhollands Duinreservaat is het wel verplicht om een duindagkaart aan te schaffen, maar deze is gelukkig spotgoedkoop. De Schoorlse Duinen zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Zowel de Schoorlse Duinen als het Noordhollands Duinreservaat zijn fantastische gebieden om te wandelen en fietsen!