De mooie strandpaviljoens van Bergen aan Zee!

Vier stuks! Dat is het aantal strandpaviljoens dat is opgetrokken op het strand van Bergen aan Zee. Om bij deze mooie strandpaviljoens te geraken, zijn er op vier plaatsen door de duinen duinopgangen aangelegd. Het meest zuidelijk aangelegde strandpaviljoen luistert naar de naam Beachclub Offshore. Als je dan een stukje noordwaarts optrekt kom je langs Strandpaviljoen Zuid. Weer een stukje verder duikt Strandpaviljoen Joep op. Tenslotte wordt het noorden van het strand geflankeerd door Strandpaviljoen Noord.

Strand(slaap)huisjes

Niet iedereen deelt dezelfde mening over het fenomeen strandpaviljoens. Natuurliefhebbers hebben er moeite mee dat er bebouwing plaatsvindt op het strand. Zij vinden dat het strand een belangrijk onderdeel van de natuur is, waar de mens zich niet mee moet bemoeien. Dus liever geen strandpaviljoens en geen strand(slaap)huisjes. Want die zie je ook steeds meer op het strand opduiken; strandslaaphuisjes! 

Toprestaurants

Het leeuwendeel van de bevolking vindt het echter geen probleem. Zij vinden het wel prima dat er op het strand van Bergen aan Zee horecamogelijkheden bestaan, waar men de dorst kan laven en de honger kan stillen. In de loop van de tijd zijn de strandpaviljoens sterk veranderd. Vroeger waren het halve bouwketens waar alleen de frituurpan overuren maakte. Tegenwoordig is dat wel letterlijk andere koek. Strandpaviljoens zijn toprestaurants waar de lekkerste spijzen op de menukaart prijken!

Zeehonden

Het verschil met een gewoon restaurant is natuurlijk het fenomenale uitzicht wat je vanaf een strandpaviljoen hebt. Je ziet de mensen lekker zonnen en de kinderen spelen op het strand. En met een beetje geluk kun je ook zeehonden waarnemen! Zeehonden laten zich namelijk niet alleen zien in de Waddenzee en de Zeeuwse delta’s, maar ook langs de gehele Noordzeekust!