De mooiste badplaats van Nederland is Bergen aan Zee!

Zonder enige twijfel is de allermooiste badplaats van Nederland Bergen aan Zee. Bergen aan Zee heeft alles wat je graag in een badplaats wilt zien en hebben. Laten we beginnen met de weg naar Bergen aan Zee toe. Dat is op zich al een attractie. Het is namelijk geen gewone weg. Het is een mooie, brede weg die heerlijk door het duinlandschap meandert. Het is bovendien geen doorlopende weg. Alleen mensen die daadwerkelijk in Bergen aan Zee moeten zijn, rijden over deze weg.

Vakantie-accommodaties

Als je dan in Bergen Zee aankomt, valt direct de kleinschaligheid op; het is een piepklein badplaatsje waar maar een paar honderd mensen wonen en maar een handjevol vakantie-accommodaties aanwezig zijn. Ook de positie van het dorp in het landschap is indrukwekkend te noemen; het ligt als het ware in één grote duinkom! Daarnaast is het dorpje ingeklemd tussen twee fantastische natuurgebieden. Aan de noordgrens liggen de Schoorlse Duinen en de zuidgrens ligt het Noordhollands Duinreservaat. Dan heb je gelijk twee van de mooiste natuurgebieden van heel Nederland te pakken.

Schoorlse Duinen en Noordhollands Duinreservaat

De Schoorlse Duinen is het breedste duinlandschap van Nederland. De totale breedte bedraagt meer dan 5 kilometer. Daarnaast bevinden zich de hoogste duinen van Nederland in de Schoorlse Duinen. De hoogste duin in het gebied overstijgt de 54 meter en is dus tevens de hoogste duin van ons land. Het Noordhollands Duinreservaat doet niet veel onder voor de schoonheid van de Schoolse Duinen. Ook hier zijn de duinen hoog en is het landschap indrukwekkend mooi! Recreatie in de Schoolse Duinen is gratis, om toegang te verkrijgen tot het Noordhollands Duinreservaat is de aanschaf van een duindagkaart verplicht!