Den Haag; luxe strandhuisjes boeken!

‘Den Haag, stad achter de duinen’, dat is inmiddels een beroemde tekst in Nederland. De Hofstad is gezegend met twee fantastische badplaatsen: Scheveningen en Kijkduin. Uiteraard is het een feestje om op zomerse dagen op de stranden van de twee genoemde badplaatsen te zijn.

Strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes

Tegenwoordig kan dat feestje nog een stukje groter worden. Het is namelijk mogelijk om op het strand van Kijkduin een vakantiehuisje te boeken. Dit zijn de zogenaamde strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes. Er zijn twee soorten strandhuisjes te boeken op het strand van Kijkduin: het Haagse-type en het Kijkduin-type. Als je over het Sophiastrand op het Zeeuwse Noord-Beveland zou gaan wandelen, duiken ze óók op, strandhuisjes! En dat is nog niet alles. Oók op het strand van het Noord-Hollandse Julianadorp aan Zee zijn ze aanwezig; strandhuisjes. Negentig stuks zelfs!

Dicht bij de natuur

Een strandhuisje is een zeer uniek vakantiehuisje. Nergens anders in Nederland kun je namelijk zo dicht bij de natuur komen dan op het Noordzeestrand. Het geeft een enorme kick om zo dicht bij de Noordzee te mogen slapen. De Noordzee is namelijk immer anders. Soms is het Noordzeewater zo glad als een spiegel, maar op andere dagen worden de golven metershoog opgestuwd door op hol geslagen stormen. Al dat natuurgeweld kun je gaande slaan vanuit je veilige strandhuisje, hoe mooi wil je het hebben! Alle vaderlandse strandslaaphuisjes zijn bovendien voorzien van al het gemak en comfort. Het ontbreekt het in de huisjes aan helemaal niets. Mensen die ooit een keertje in een strandhuisjes hebben overnacht, komen ieder jaar weer terug!