Den Haag: strandhuisjes huren!

Waar staan de mooiste vakantiehuisjes van Den Haag? Dat is geen moeilijke vraag! Die staan op het strand van Kijkduin. Kijkduin is één van de twee prachtige badplaatsen van de Hofstad, de andere badplaats is uiteraard Scheveningen. Als je een strandhuisje oftewel strandslaaphuisje wilt boeken op het strand van Kijkduin heb je de keuze uit twee type; Haagse-type en Kijkduin-type.

Ultieme vrijheid

Tegenwoordig poppen op heel veel Nederlandse stranden strandhuisjes op. Het is de laatste tijd echt een rage geworden. Zo zijn ze ook te vinden in de Kop van Noord-Holland op het strand van Julianadorp aan Zee. Maar ook op het strand van Noord-Beveland bij het plaatsje Kamperland in de provincie Zeeland. Wat alle strandhuisjes gemeen met elkaar hebben, is het feit dat je er de ultieme vrijheid zult ervaren. Zo kort bij de zee, maar toch kunnen genieten van alle comfort die je maar kunt wensen. Ideaal. Moet je voorstellen; je ligt des avonds in je bedje en je hoort de zee op de achtergrond. Tja, als dat geen prettig slaapliedje is!

Meeuwen

En dan de ochtend. In de meeste vakantiehuisjes zit uiteraard een badkamer, maar als je een strandhuisje op het strand hebt, is de Noordzee je douche of je bad. Geweldig! Het strand en de kust zijn uiteraard ook een belangrijke habitat voor dieren. Met name vogels vliegen er af en aan. Dan hebben we het vanzelfsprekend over kust- en zeevogels. Van die vogels zijn meeuwen het meest bekend. Vrijwel iedereen associeert de Nederlandse kust met meeuwen.