header image
 

Naar het strand

De Noordzee, het strand en de duinen zijn uiteraard de grootste attracties die Bergen aan Zee te bieden heeft. Er zijn in Bergen aan Zee maar liefst vier verschillende strandslagen/strandopgangen die toegang geven tot het fantastische strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje. Vandaag de dag is het ook mogelijk om een vakantiehuisje op het strand te huren: de zogenaamde strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes. Een geweldige ervaring! Strandhuisjes bevinden zich op de stranden van Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland.

Strandhuisjes Noord-Holland

In Noord-Holland staan strandhuisjes op de stranden van Julianadorp aan Zee, Bloemendaal aan Zee en Egmond aan Zee. Het is uiteraard heerlijk om des ochtends wakker te worden om vervolgens in de Noordzee te duiken!

 

Strandhuisjes julianadorp aan Zee

De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee zijn werkelijk prachtig!

 

Strandhuisje Zuid-Holland 

In Zuid-Holland staan strandhuisjes op de stranden van Hoek van Holland en Kijkduin. Het voordeel van een strandhuisje is dat je op een zomerse dag niet in de file hoeft aan te sluiten. Je bent immers al op je vakantiebestemming!

 

Standhuisjes Den Haag

Als je echt een aparte vakantie wilt hebben, huur je een strandhuisje in Kijkduin!

 

Strandhuisje Zeeland

In Zeeland staan strandhuisjes op de stranden van Kamperland, Cadzand-Bad, Dishoek (Koudekerke), Ouddorp, Brouwershaven en Breskens. Kinderen vinden het spannend om in een strandhuisje te slapen!

 

Strandhuisjes Kamperland in Zeeland

Het ultieme vakantiegevoel krijg je in een strandhuisje in Kamperland!

 

Unieke drie-eenheid

Het strand, de duinen en de Noordzee zijn een unieke drie-eenheid. Dit kustlandschap vormt tevens het leefgebied voor tal van bijzondere planten- en diersoorten. Met name vogelspotters komen ruimschoots aan hun trekken; het is er het komen en gaan van kust- en zeevogels. Op het strand van Bergen aan Zee is veel toegestaan, maar er zijn ook regels. Zo is open vuur verboden op het strand; er is dus geen ruimte voor kampvuurtjes, vuurkorven en bbq’s. Voor veel mensen is slapen op het strand een droom.

Blauwe Vlag

Het strand van Bergen aan Zee heeft de zogeheten Blauwe Vlag, hetgeen een internationale milieuonderscheiding is. Bergen aan Zee heeft al alle criteria voldaan die worden gesteld om in aanmerking te komen voor de Blauwe Vlag. Als toeristen op een strand een Blauwe Vlag zien wapperen is dat een herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede stranden. Het strand van Bergen aan Zee wordt verder in twee categorieën onderverdeeld: de activiteitenstranden en de zonnestranden.

Veilig recreëren

Een dagje naar het Noordzeestrand is voor veel mensen een fantastisch uitje. Echter de Noordzee kan ook gevaarlijk zijn. Het is niet verstandig om tijdens opkomend water (vloed) en tijdens afgaand water (eb) te gaan zwemmen of te gaan baden in de Noordzee. Ook rondom strekdammen staan altijd sterke stromingen die waterrecreatie gevaarlijk maken. Gelukkig houden de strandwacht en de reddingbrigade gedurende het zomerseizoen een oogje in het zeil op het strand van Bergen aan Zee.

Strandopgangen

Het strand van Bergen aan Zee is op vier verschillende manieren te bereiken, met vier korte strandopgangen. Achter de strandopgangen liggen de strandpaviljoens.

Strandpaviljoen Noord

Strandpaviljoen Noord ligt op het meest noordelijke stukje strand van Bergen aan Zee.

Strandpaviljoen Joep

Strandpaviljoen Joep ligt op het op één na noordelijkste stukje strand van Bergen aan Zee.

Strandpaviljoen Zuid

Strandpaviljoen Zuid ligt op het op één na zuidelijkste stukje strand van Bergen aan Zee. Deze strandopgang wordt beschouwd als de hoofd-strandopgang van Bergen aan Zee. Bij strandpaviljoen zuid is het mogelijk om een zogenaamde jutter te huren. Een jutter is een strandrolstoel met brede banden waardoor het mogelijk is om op het strand te rijden met een rolstoel. De kosten om een jutter te huren bedragen één euro per uur.

Beachclub Offshore

Beachclub Offshore ligt op meest zuidelijke stukje strand van Bergen aan Zee.

Honden en paarden

Het is natuurlijk heerlijk om met je hond langs het strand te wandelen of met een paard een strandrit te maken. Om de overige strandgasten niet tot last te zijn, zijn er wel bepaalde regels voor de hondeneigenaren en ruiters.

Honden 

Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden de gehele dag welkom op de activiteitenstranden en tussen 19.00 uur des avonds en 10.00 uur des ochtends op de zonnestranden. Van 1 oktober tot 1 mei zijn honden de gehele dag welkom op de activiteitenstranden en op de zonnestranden.

Paarden

Van 1 mei tot 1 oktober zijn paarden de gehele dag welkom op de activiteitenstranden en tussen 19.00 uur des avonds en 10.00 uur des ochtends op de zonnestranden. Van 1 oktober tot 1 mei zijn paarden de gehele dag welkom op de activiteitenstranden en op de zonnestranden; met uitzondering van de zon- en feestdagen tussen 12.00 uur des middags en 19.00 uur des avonds.