header image
 

Beachkorfballen

Eén van de leukste activiteiten die je op het strand van Bergen aan Zee kunt ontplooien, is om te gaan beachkorfballen. Ook voor mensen die op zoek zijn naar een aangenaam groepsuitje, vinden bij het beachkorfballen een leuke activiteit. Het is uiteraard waanzinnig om iets actiefs op het strand te doen! In de entourage van duinen, strand en zee is het fantastisch om iets sportiefs te ondernemen. Met sommige andere strandactiviteiten bereik je hetzelfde effect: beachtennis, beachvolleybal en beachrugby. Gelukkig is het strand van Bergen aan Zee lang en breed genoeg om al deze leuke sporten uit te oefenen!

Van binnen naar buiten 

Zoals de naam al doet vermoeden, speelt het zaalkorfballen zich in een zaal af. Binnen dus. Het spreekt voor zich dat het natuurlijk ook heel leuk is om buiten te gaan korfballen; op het strand dus: strandkorfballen oftewel beachkorfballen. Het is natuurlijk ook de ideale zomertraining voor mensen die gedurende de winter in een zaal korfballen. Langs deze weg kun je mooi je conditie en techniek op orde houden. Door het mulle zand is het sporten op het strand uiteraard veel zwaarder dan in een zaal; je verbrandt dus veel meer calorieën. In het jaar 2000 zag het beachkorfbal het levenslicht. Bij het beachkorfbal wordt met een team van vier personen gespeeld. Ieder jaar wordt het NK Beachkorfbal gehouden. Aan dit evenement doen jaarlijks meer dan honderd teams mee!

Nico Broekhuysen

Nico Broekhuysen is de uitvinder van het korfballen. Broekhuysen was een Amsterdamse onderwijzer die in 1902 met korfballen op de proppen kwam. Korfballen is in velerlei opzichten een unieke sport. Zo wordt het spel gemengd gespeeld; dames en heren zitten dus in één team en spelen in die hoedanigheid ook tegen elkaar. Korfbal is hoofdzakelijk in Nederland en België een grote sport. Elders in de wereld is korfbal een niet uitgeoefende sport of een sport in de periferie. 

De weg naar Bergen aan Zee

Naar het leeuwendeel van de Nederlandse kustplaatsen loopt een doorgaande weg. De weg naar Bergen aan Zee vormt hierop een uitzondering. Deze weg vertrekt vanuit Bergen en eindigt in Bergen aan Zee. Het is één van de fraaiste wegen van ons land: hij meandert door het duinlandschap heen! Het is echt genieten als je over deze weg rijdt; ongeacht het seizoen. In de winter kunnen de duinen bedekt zijn met sneeuw en lijk je in een berglandschap te verkeren. In het voorjaar is alles groen en fluiten de vogeltjes en schieten konijntjes links en rechts weg. Uiteindelijk stopt de weg bij Bergen aan Zee en ligt het Noordzeestrand binnen handbereik!