header image
 

Beachvolleyballen

Als je mensen wilt zien die aan het beachvolleyballen (strandvolleyballen) zijn, kun je het beste naar het strand van Bergen aan Zee togen. Het is een sport dat de laatste jaren erg populair is geworden. Dit is toe te schrijven aan verschillende oorzaken: het is heel er leuk én ons land kent verschillende topstrandvolleyballers die het heel goed doen op internationale toernooien. 

Strand

Bergen aan Zee is gezegend met een fantastisch strand. Een strand dat zich uitermate goed leent om te gaan strandvolleyballen. Zo heeft het strandzand een fijne structuur. Er kunnen grofweg twee redenen zijn om te gaan strandvolleyballen: voor de fun met wat vrienden of wedstrijdmatig. Op het strand van Bergen aan Zee worden regelmatig  strandvolleybalwedstrijden georganiseerd. Het is leuk om daar naar te kijken, maar het is nog veel leuker om daar aan deel te nemen!

Gezond

Iedereen heeft zo zijn motivaties om naar het strand van Bergen aan Zee te gaan. In de zomer vinden de mensen het fijn om hun huid te bruinen op het strand en om verkoeling te vinden in het Noordzeewater. In de winter is dat uiteraard een heel ander verhaal. Dan is het niet aangenaam en verstandig om te gaan zwemmen in de zee; véél te koud! Als het te koud is om te gaan zwemmen, is het aanbevelenswaardig om een lange strandwandeling te maken; om lekker uit te waaien. Als je gaat wandelen op het strand van Bergen aan Zee, is het leuk om een viervoetertje mee te nemen. Honden vermaken zich doorgaans opperbest op het strand. Uiteraard is het voor honden nooit te koud om te zwemmen!

Verveelt nooit

Het is altijd leuk om naar spelende en ravottende honden te kijken, dat verveelt nooit. Zeker niet op het strand. Ze rennen achter elkaar en blaffen tegen elkaar. Als je een stok in het water gooit, rent de hele meute daar achteraan. Je kunt zo’n stok tot in de eeuwigheid in het zeewater blijven gooien; honden zullen er altijd achteraan blijven lopen. Als je naar een groep honden kijkt, zie je ook dat er één de leider is; de zogenaamde alfa. Dat hoeft per definitie niet altijd de grootste hond te zijn! Vaak zijn het de kleinste hondjes die de dienst uitmaken binnen een groep.