header image
 

Branding raften

Als je een spectaculaire sport in Bergen aan Zee wil gaan bedrijven, is het wellicht een idee om te gaan branding raften. Bij deze watersport wordt gebruikgemaakt van zogenaamde rubberboten (coastrafts). Met deze boten is het de bedoeling om de branding van Bergen aan Zee te bedwingen. Branding raften is een zeer geschikt als groepsactiviteit. Niemand van het team zal gespaard worden; iedereen heeft een taak aan boord die hij goed moet uitvoeren. Heel goed voor de groepsdynamiek dus. Als je over het strand van Bergen aan Zee wandelt, is het erg onderhoudend om naar het branding raften te gaan kijken. Uiteraard zijn er verschillende materialen noodzakelijk om te kunnen branding raften; de activiteitenbureaus die deze leuke bezigheid mogelijk maken, zorgen daar vanzelfsprekend allemaal voor!

Heel veel schepen

De Noordzee is druk. Heel druk. Het is de drukstbevaarde zee ter wereld zelfs. Het aantal zeeschepen dat gebruikmaakt van de Noordzee is enorm. De haven van Rotterdam behoort tot de grootste ter wereld. En zo zijn er veel meer grote havens die direct aan de Noordzee grenzen/uitkomen. Maar de Noordzee is ook een plek van grootste schoonheid; een plaats waar veel dieren zoals vissen en zeevogels leven. Ook de kleuren die zijn op te tekenen in de Noordzee zijn indrukwekkend. De wolken en golven vertonen alle denkbare grijstinten die je maar kunt voorstellen. Voor kunstschilders is het uiteraard één groot feest om op de Noordzee inspiratie op te doen. 

Mega-golfbreker

Op de Noordzee kan het spoken waardoor er hoge golven kunnen ontstaan. Maar deze golven zijn niet te vergelijken met de golven van bijvoorbeeld Hawaï. De golven die je daar zult zien, zijn van een enorm formaat. Golfsurfers komen daar dan ook helemaal aan hun trekken. De reden dat de Noordzeegolven niet zo hoog zijn, heeft te maken met de ligging van Groot-Brittannië. Groot-Brittannië speelt de rol als giga-golfbreker waardoor er nooit extreem grote golven over het strand van Bergen aan Zee rollen!

Hele hoge golven

Mensen die van hoge golven houden, moeten hun vizier op Portugal zetten. Zij moeten naar het stadje Nazaré togen. Op deze locatie kunnen de golven uitgroeien tot ware monsters. Monsters met hoogtes van meer dan dertig meter! Derhalve is Nazaré één van de toplocaties voor mensen die van ‘big wave’ surfen houden. Surfers uit de hele wereld weten dan ook deze plek te vinden. Uiteraard is het alleen voor hele ervaren golfsurfers verantwoord om hier te water te gaan. Dankzij de zogenaamde Nazaré Canyon kunnen de golven bij Nazaré uitgroeien tot zulke giganten. De Nazaré Canyon ligt voor de kust van Nazaré, heeft een lengte van tweehonderddertig kilometer en diepte van vijf kilometer.