header image
 

Darten

In Nederland is darten één van de populairste sporten. Eén van de redenen daarvan is dat ons land heel veel topdarters kent. Deze mannen en vrouwen hebben de achterliggende tijd enorm veel toernooien gewonnen en bekers in de wacht gesleept. Raymond van Barneveld was de eerste Nederlandse darter die een heel belangrijk darttoernooi wist te winnen. Op dit moment speelt ook weer een Nederlandse darter de sterren van de hemel: Michael van Gerwen.

Cafésport

Naast het feit dat er heel veel beroepsdarters zijn, zijn er uiteraard nog veel meer mensen die hobbymatig frequent pijltjes gooien. Op de kieper beschouwd is het darten dé cafésport van ons land. Uiteraard is het ook heel erg leuk om thuis te gaan darten; fijn met vrienden of familieleden. Vanzelfsprekend hoef je het darten niet te missen als je op vakantie gaat. Dat geldt natuurlijk ook als je op vakantie bent in Bergen aan Zee. Op dagen dat het niet zo’n fraai weer is, is het helemaal geen verkeerd plan om te gaan darten in de cafés van Bergen aan Zee of in het kunstenaarsdorp Bergen.

Vakantieparken

In de omgeving van Bergen aan Zee bevinden zich verschillende vakantieparken. Deze vakantieparken doen alles om het hun gasten naar het zin te maken. Onder andere door de inzet van recreatieruimtes. Dikwijls zijn in deze ruimtes dartborden aanwezig waar gedart kan worden. Daarnaast is het uiteraard altijd mogelijk om je eigen dartspulletjes (dartbord en dartpijltjes) mee naar Bergen aan Zee te nemen. Dat is natuurlijk superhandig; dan kun je op ieder gewenst moment van de dag gaan darten!

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld werd op 20 april 1967 in Den Haag geboren. De bijnaam van van Barneveld luidt Barney; een naam die hij al verwierf voordat hij met de dartsport begon. Barney is een afgeleide van van Barneveld. Voordat van Barneveld beroepsdarter werd, was hij werkzaam bij de PTT als postbode. Na iedere gewonnen wedstrijd neemt van Barneveld een kenmerkende pose aan; de zogenaamde quickening. Deze houding vindt zijn oorsprong in de film Highlander. Na het overlijden van Albert Vroegop introduceerde van Barneveld deze pose. Vroegop was een goede vriend en vaste mastercaller van van Barneveld. Rapper ‘Donnie’ schreef in 2017 het nummer 180 Linkerbaan waarin van Barneveld voorkomt.