header image
 

Escape room

Voor de mensen die in Bergen aan Zee wonen of op vakantie zijn, is het heel erg leuk om een keertje escape room te spelen. In ons land schijnt niet iedere dag de zon. Dat geldt uiteraard óók voor Bergen aan Zee; er zijn dagen dat het niet mogelijk is om lekker te gaan zonnen op het strand van deze schitterende badplaats. Op dit soort dagen is het superleuk om een binnenactiviteit uit te rollen. In de provincie Noord-Holland heb je de keuze uit meer dan zestig escape rooms. Op steenworp afstand van Bergen aan Zee kun je escape room spelen in onder andere Wormerveer, Heerhugowaard, Anna Paulowna en Alkmaar. De laatste jaren is het spelen van escape room enorm populair geworden. In ons land zijn inmiddels honderden escape rooms. Iedere dag komen er nieuwe bij!

Ontsnappingsspel

Ontsnapkamer, ontsnappingsspel, exit game, escape game en escape challenge zijn andere namen voor escape room. Het escape room-spel werkt als volgt: in één of meerdere kamers wordt een groep mensen opgesloten. De opdracht is dan om de kamer binnen één uur weer te verlaten. Hierbij moeten zij verschillende raadsels en puzzels oplossen. Daarnaast moeten zij speuren naar codes, sleutels en verborgen aanwijzingen. Tegenwoordig worden escape rooms overal gebouwd. In de meest waanzinnige locaties zoals boerderijen, gevangenissen, forten, kerken, fabrieksgebouwen, boten, schepen, banken, kluizen, onderzeeërs, auto’s en bussen. Alle escape rooms in Nederland hebben een thema. Vaak is dat horror, detective of misdaad. Veel mensen zijn helemaal verslingerd aan het spelen van escape room; dat is wel logisch; het is namelijk reuze spannend!

Bioscoopfilms

Uiteraard kon Hollywood wachten om een spannende film te maken over het thema escape room. Derhalve kwam in 2019 de psychologische horrorfilm Escape Room op de markt; een Amerikaans-Canadese productie. Aan deze film werkten zeven acteurs mee: Yorick van Wageningen, Nik Dodani, Deborah Ann Woll, Tyler Labine, Jay Ellis, Logan Miller en Taylor Russell. Zes mensen, die elkaar niet kennen, krijgen een uitnodiging om escape room te gaan spelen. Ze denken dat ze tienduizend dollar kunnen verdienen, maar in werkelijkheid staat hun leven op het spel! Het resultaat is een bloedstollende film die je helemaal in de greep houdt.