header image
 

Hockeyen

Heel veel mensen in Nederland spelen hockey. Dat geldt voor jongens en meisjes, maar ook voor mannen en vrouwen. Zij beleven er veel plezier aan om op een hockeyveld met een hockeystick tegen een balletje aan te meppen! Wellicht raken zij ook geïnspireerd door de nationale hockeysterren die doorgaans hoge ogen gooien op de Olympische Spelen en tijdens Europese Kampioenschappen en Wereldkampioenschappen. Helaas bezitten Bergen aan Zee en Bergen geen hockeyverenigingen. Bergenaren die toch graag willen gaan hockeyen, hoeven gelukkig geen verre reis te maken. In het op steenworp afstand liggende Alkmaar kunnen zij aan de slag bij de Alkmaarsche Mixed Hockey Club.

Alkmaarsche Mixed Hockey Club

De Alkmaarsche Mixed Hockey Club (Alkmaarsche M.H.C.) werd opgericht op 16 november 1912. De koninklijke erepenning werd verkregen op 16 november 2012; dit ter ere van het 100-jarige bestaan van de club. De Alkmaarsche M.H.C. verwierf bekendheid door het feit dat Teun de Nooijer er begon met hockeyen. 

Teun de Nooijer

Teun de Nooijer werd op 22 maart 1976 in Egmond aan den Hoef geboren. Tijdens de  Olympische Spelen van Atlanta én van Sydney won hij de gouden medaille met het herenteam. Daarnaast werd hij één keer wereldkampioen en één keer Europees kampioen. Bovendien won hij zes keer de Champions Trophy. Voor de nationale hockeyploeg speelde hij in totaal 453 officiële interlands en maakte hij 214 doelpunten. Tijdens zijn sportloopbaan behaalde hij aan de Randstad Topsport Academie een HEAO-diploma ‘commerciële economie’. Heden ten dage bestiert de Nooijer de zogenaamde Teun de Nooijer Academy; talentontwikkeling is één van werkzaamheden die daar verricht worden. Daarnaast geeft de Nooijer ook inspirerende sessies aan het bedrijfsleven! 

Eva de Goede

Eva de Goede werd op 23 maart 1989 in Zeist geboren. De Goede debuteerde op haar 17de voor het Nederlandse elftal in een wedstrijd tegen India. Ze sierde haar debuut op door een doelpunt te maken en het geven van een assist. In die tijd speelde zij bij Kampong; waar ze toentertijd nog geen minuut in het eerste elftal had gespeeld. Kampong speelde toen in de Hoofdklasse. Ondertussen heeft ze honderden officiële wedstrijden voor de Nederlandse vrouwenploeg gespeeld. Ook heeft ze alle belangrijke toernooien al minimaal één keer gewonnen: Olympische Spelen, wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen en de Champions Trophy. Overigens werd de Champions Trophy in 2018 voor het laatst gehouden.