header image
 

Jetskiën

Jetskiën is één van de leukste dingen die je kunt doen op het water! Adrenaline-junks komen helemaal aan hun trekken als ze deze flitsende sport aan het uitoefenen zijn. Zij wanen zich dan als echte snelheidsduivels te water. Uiteraard is het ook mogelijk om voor de Noordzeekust van Bergen aan Zee te gaan jetskiën. De aandrijving van een jetski vindt plaats door een zogenaamde waterjetmotor. Het is op de kieper beschouwd een waterscooter. Stunts en capriolen zijn zeer goed uit te halen met een jetski! Als je ziet wat sommige mensen allemaal met een jetski kunnen, is dat alleen maar te bestempelen als pure topsport! Uiteraard worden er ook veel wedstrijden gehouden met jetskiën. Alleen mensen met heel veel talent en ervaring hebben een kans om prijzen te winnen. Er bestaan verschillende fabrikanten van jetski’s: Kawasaki Heavy Industries, Yamaha en Bombardier zijn daar drie voorbeelden van!

Regels op het water

Je mag niet zomaar een jetski besturen! Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een vaarbewijs: klein vaarbewijs 1 (VB1). Het is uiteraard voltrekt logisch dat je een vaarbewijs nodig hebt als je het water opgaat met een jetski. Roekeloos vaargedrag kan heel gevaarlijk zijn op het water. En op het water in Nederland is het doorgaans druk, heel druk. Ons land is bijzonder klein, maar gevuld met heel veel mensen. In de zomer willen heel veel landgenoten verkoeling zoeken op het water. Het ziet er dan zwart van de waterrecreanten. Dus dan is het wel logisch dat mensen die een watervoertuig besturen, weten wat ze doen! Het is mogelijk om in Bergen aan Zee een jetski te huren. Ook mensen die het willen leren om een jetski te besturen, zijn in Bergen aan Zee prima op hun plek!

Noordzee

Als je in Nederland wil gaan jetskiën, zijn er verschillende opties. Je kunt gaan jetskiën op de Noordzee, maar ook op rivieren en meren. Als je de ambitie hebt om te gaan jetskiën in Bergen aan Zee, moet je vanzelfsprekend de Noordzee op. Europa grenst aan verschillende zeeën. Op de keper beschouwd, is de Noordzee een randzee van de Atlantische Oceaan die zich in het noordwesten van Europa bevindt en dus aan Nederland grenst. De Noordzee is geen diepe zee met een gemiddelde diepte van vierennegentig meter. Ten zuiden van de Doggersbank is het op de meeste plekken, minder dan vijftig meter diep. De Noordzee wordt aan drie kanten opgesloten door land om uiteindelijk in een trechtervorm over te gaan in de Noordoostelijke Atlantische Oceaan!