header image
 

Judoën

In 1882 zag judo het levenslicht in Japan. Het was de Japanner Jigoro Kano die aan de bakermat stond van deze zelfverdedigingskunst. Vandaag de dag is het land van de reizende zon uiteraard niet meer het enige land waar gejudood wordt. Overal op de planeet kun je judo-lessen volgen; in ieder land! Judo is een technische sport die bovendien een groot uithoudingsvermogen vereist. De volgende technieken worden gebruikt bij judo: traptechnieken, stoottechnieken, slagtechnieken, controletechnieken, werptechnieken, valbreken, grondtechnieken en staande technieken. Daarnaast beschikt de judoka over verschillende worpen: offerworpen, armworpen, schouderworpen, heupworpen en beenworpen. Tot slot kan hij verschillende insluitingstechnieken inzetten zoals verwurgingen, armklemmen en houdgrepen. 

Beentjes Judo-Sport

Als je in Bergen aan Zee wil gaan judoën, is het een optie om je vizier te richten op, ten opzichte van Bergen aan Zee, het op steenworp afstand liggende Alkmaar of Castricum: dat zijn de twee locaties waar Beentjes Judo-Sport is gelokaliseerd. Hier is het mogelijk om judo-lessen te volgen voor jong en oud en dus een geweldige tijd te hebben. Naast judo zijn er uiteraard nog veel meer vechtsporten te bedrijven zoals pancak silat, tai chi, jiujitsu en karate. Door het beoefenen van deze sporten kun je meer zelfvertrouwen tanken en kun je jezelf wat veiliger voelen! 

Vakantie vieren in Bergen aan Zee

Bergen aan Zee is niet alleen een prima uitvalsbasis om allerlei sporten te gaan beoefenen, het is ook een geweldige plek om een fantastische vakantie te vieren! Het Noord-Hollandse badplaatsje is gezegend met prachtige duinen, strand en Noordzee. In de omgeving van Bergen aan Zee bevinden zich bovendien verschillende aantrekkelijke vakantieparken!