header image
 

Kitebuggyen

Op het strand van Bergen aan Zee valt van alles te ondernemen en beleven. Je kunt er heerlijk zonnen en wandelen. Maar je kunt ook voor iets meer spektakel gaan; je zou kunnen gaan kitebuggyen! Kitebuggyen (buggyen) heeft veel weg van blokarten, maar er zijn ook duidelijke verschillen. Om over het strand getrokken te worden bij het blokarten wordt gebruikgemaakt van een zeiltje. Om hetzelfde te bereiken bij het kitebuggyen wordt een vlieger ingezet. In beide gevallen wordt overigens gebruikgemaakt van een karretje; buggy genaamd. 

Zeer hoge snelheden

Het kitebuggyen is een sport waar zeer hoge snelheden mee kunnen worden bereikt. Dit is mogelijk omdat er gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde 2-lijns powerkite. Deze powerkite is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het spreekt voor zich dat naarmate de powerkite groter is, er meer snelheid kan worden gegeneerd en je dus sneller over het strand kunt jakkeren. De besturing van een kitebuggy verloopt via de voeten. De handen worden aangewend om de kite goed op de wind te zetten om daarmee een maximale voorwaartste snelheid te genereren. Sommige professionals racen met snelheden van meer dan 120 kilometer per uur over het strand heen; waanzinnig natuurlijk!

Groepsuitje 

Het hele jaar door worden er veel groepsuitjes op het strand van Bergen aan Zee georganiseerd. Dan is het natuurlijk een geweldig idee om te gaan kitebuggyen. Er zitten helaas wel een paar nadelen aan; zo ben je afhankelijk van het weer. Het moet namelijk natuurlijk wel een beetje waaien. Bovendien is het ook fijn als het zonnetje zich laat zien als je op het strand aan het kitebuggyen bent!