header image
 

Midgetgolfen

Het is bijzonder leuk en ontspannend om te gaan midgetgolfen in Bergen aan Zee. Het is een sport/bezigheid voor jong en oud. Midgetgolf is in Nederland ook bekend onder een andere naam: minigolf. Als je aan midgetgolf denkt, denk je automatisch aan vakantie. In dat opzicht past midgetgolfen in het rijtje van vliegeren en frisbeeën. In de directe omgeving van Bergen aan Zee bevinden zich fantastische vakantieparken. Het leeuwendeel van deze vakantieparken is uitgerust met alle denkbare faciliteiten waaronder midgetgolfbanen. De gasten van de vakantieparken mogen uiteraard gratis en voor niets gebruikmaken van deze midgetgolfbanen! Met name kinderen vinden het geweldig om een wedstrijdje midgetgolf te spelen!

Regels

De midgetgolfer heeft op de keper beschouwd maar drie dingen nodig: een baan, (club) putter en een balletje. De speler mag tijdens zijn rondje net zoveel balletjes meenemen als hij denkt nodig te hebben. Het aantal verschillende minigolfballetjes is gigantisch: meer dan negenduizend! Minigolfballetjes kunnen allemaal verschillende eigenschappen hebben zoals hardheid, gewicht en spronghoogte. Sommige minigolfballetjes zijn heel zeldzaam en moeilijk te verkrijgen. Voor deze exemplaren wordt een vermogen op tafel gelegd. Voor de gewone balletjes moet tien á vijftien euro worden betaald. Als je op basis van recreatie gaat spelen, krijg je doorgaans de beschikking over één putter en één balletje. 

Kampioenschappen

Midgetgolfen is niet alleen een spel voor de vakantietijd, het is voor sommige mensen een serieuze aangelegenheid. Midgetgolf wordt zelfs in competitieverband gespeeld. In de Verenigde Staten is het mogelijk om geld te verdienen met midgetgolf. Daarnaast worden er ieder jaar midjetgolfkampioenschappen georganiseerd. Dit zijn nationale en internationale wedstrijden!