header image
 

Paintballen

Op vakantie gaan naar Bergen aan Zee is een geweldige ervaring. In het Noord-Hollands kustplaatsje is heel veel te doen en te beleven. Uiteraard kun je jezelf op het strand vermaken, maar er zijn nog veel meer leuke dingen te ondernemen in Bergen aan Zee en diens omgeving. Zo is heel aantrekkelijk om een keertje te gaan paintballen; een spannende en flitsende sport!

De Verenigde Staten van Amerika

Paintballen zag het levenslicht in de Verenigde Staten van Amerika. Dat was tijdens de jaren tachtig van de twintigste eeuw. Als je aan het paintballen bent, ben je eigenlijk aan het oorlogje spelen. Iedere paintballer heeft een wapen. Uiteraard geen wapen met levensgevaarlijke kogels, maar wel gevuld met verfballetjes die geen vlieg kwaad doen. Een gelatinekleurenmengsel is de vulling van de balletjes. En maak je geen zorgen over een eventuele milieuvervuiling! Op het moment dat de verfballetjes met water in contact komen, worden ze keurig afgebroken. 

Paintball-locaties

Paintball-locaties zijn er volop in de Kop van Noord-Holland. Zowel indoor als outdoor. Het leeuwendeel van deze locaties beschikt over schitterende parcours waar de teams het tegen elkaar kunnen opnemen. De paintball-parcours zijn vaak heel mooi en strategisch gebouwd. In sommige delen van het parcours ben je heel kwetsbaar en in andere delen kun je perfect schuilen. Als je het spel goed wil spelen, moet je constant alert en op je hoede zijn. Als je dan niet doet, word je snel geraakt en ben je dus zo uitgespeeld; dan heb je verloren!