header image
 

Powerkiten

Als je wil gaan powerkiten op het strand van Bergen aan Zee is dat heel goed mogelijk. Powerkiten is een geweldige sport voor mensen die van een beetje opwinding houden. Die het fijn vinden als de adrenaline door hun lichaam giert. Op de kieper beschouwd, lijkt powerkiten heel veel op vliegeren. Alleen is de powerkite veel krachtiger dan een gewone vlieger. Als je een goede controle hebt over de powerkite komen heel veel andere sporten ook in beeld naast het powerkiten. Dan moet je denken aan kitesurfen, snowkiten, kitebuggyen en landboarden.  

Verschillende soorten powerkites

Op de markt zijn verschillende soorten powerkites verkrijgbaar zoals nasawings en matrassen. Op het moment dat je een beetje weet hoe er mee om te gaan, zijn er fantastische handelingen mee te verrichten zoals tips en tricks. Powerkites hebben een enorm liftvermogen. Ze zijn in staat om een volwassen man of vrouw van het strand op te tillen. Dus je moet wel een beetje weten waar je mee bezig bent; het moet wel een veilige sport blijven!

Instructeurs

Vóórdat je gaat powerkiten, is het derhalve verstandig om eerst lessen te nemen in het powerkiten. Aan de vaderlandse kust zijn talloze bedrijven/organisaties/evenementenbureaus aanwezig waar je kunt leren om op een veilige manier te powerkiten. Daarnaast moet wel aan één voorwaarde worden voldaan als je op het strand van Bergen aan Zee wil gaan powerkiten; het moet namelijk wel een beetje waaien! Beheers je eenmaal het powerkiten, dan kun je zelf aan de slag op het strand van Bergen aan Zee. Feitelijk iedere dag van het jaar!