header image
 

Rondvlucht maken

Boven Bergen aan Zee een rondvlucht maken, is voor veel mensen een grote droom! Vanuit de lucht kun je pas goed zien hoe mooi deze Noord-Hollandse badplaats is: strand, duinen en Noordzee. Bergen aan Zee is in velerlei opzichten een unieke kustplaats. Zo is de weg die vanuit Bergen richting Bergen aan Zee loopt niet-doorlopend. Dat betekent dat het relatief rustig is met auto’s in het pittoreske kustplaatsje. Verder staan er in Bergen aan Zee ook niet veel huizen; het is een klein dorpje.

Vliegveld de Kooy

Ten noorden van Bergen aan Zee ligt Den Helder; bekend om de marinehaven en de veerboot richting Texel. Op steenworp afstand van Den Helder bevindt zich Den Helder Airport ook wel Maritiem Vliegveld De Kooy respectievelijk Vliegveld de Kooy genoemd. In het verleden maakte de Marine Luchtvaartdienst gebruik van dit vliegveld; vandaag de dag wordt het gebruikt door de burgerluchtvaart. De meeste vluchten die worden uitgevoerd, zijn offshore helikoptervluchten. Zij vliegen naar de talrijke booreilanden en productieplatforms in de Noordzee om mensen en goederen aldaar af te zetten.  

Rondvluchten

Den Helder Airport is daarnaast de thuisbasis van verschillende vliegondernemingen die rondvluchten aanbieden. Op deze manier zijn de Kop van Noord-Holland en de Waddeneilanden vanuit de lucht te bekijken; incluis Bergen aan Zee en diens directe omgeving. Er zijn twee mogelijkheden om een rondvlucht te maken: met een vliegtuig of helikopter. Vliegen met een wentelwiek is natuurlijk waanzinnig leuk; zeker als je dat nog nooit eerder hebt gedaan! Den Helder Airport is overigens niet de enige mogelijkheid in de Kop van Noord-Holland om een rondvlucht boven Bergen aan Zee te maken, ook vanaf Texel is het mogelijk om aanboord te stappen!