header image
 

Skimboarden

Als je op het strand van Bergen aan Zee aan het wandelen bent op een zomers dag is de kans vrij groot dat er sommige mensen aan het skimboarden zijn. Dat is één de van de watersporten die sterk in opmars is. Skimboarders maken gebruik van een soort plankje, een skim. Om te kunnen skimboarden heb je een skim nodig en ondiep water. Daarom is het strand daar zo geschikt voor. In het gebied waar de Noordzee het strand ontmoet heb je de zogenaamde vloedlijn.

 

skimboarden Bergen aan Zee

 

Een skimboarder neemt zijn of haar skim in de hand en gaat dan heel hard rennen langs de vloedlijn. Op het moment dat de snelheid hoog genoeg is legt hij of zij de skim op het ondiepe water en springt vervolgens op de skim. De skim vaart/zweeft dan over het water heen met een hoge snelheid. Het skimboarden is een sport die uit de Verenigde Staten is komen overwaaien en is inmiddels heel populair geworden op de vaderlandse stranden, óók op het strand van Bergen aan Zee.

Mensen die zelf niet over een skim beschikken, maar de sport wel heel graag willen beoefenen kunnen skimboards in verschillende winkels in Bergen aan Zee kopen. Het is sowieso leuk om iets actiefs te doen op het strand van Bergen aan Zee. Het leeuwendeel van de mensen maakt strandwandelingen of bakt zijn huidje bruin op het strand in de zomer, maar iets doen is veel leuker! Deze meeste mensen die aan het skimboarden zijn op het strand van Bergen aan Zee zijn kinderen, maar ook voor oudere mensen is het een heel erg leuke sport om te beoefenen! Je wordt er blij en vrolijk van!