header image
 

Snooker

Het is heel erg leuk om snooker te spelen. Veel mensen spelen dan ook regelmatig snooker. Het is natuurlijk ook heel erg leuk om snooker te spelen als je in Bergen aan Zee verblijft. In de buurt van Bergen aan Zee bevinden zich meer dan voldoende horecagelegenheden waar je heerlijk kunt gaan snookeren. Dan moet je denken aan plaatsen als Schagen en Alkmaar. 

Snooker is een biljartspel dat door twee spelers gespeeld wordt. Bij het snookerspel wordt met een witte bal en met verschillende gekleurde ballen gespeeld. De gekleurde ballen zijn achtereenvolgens: één zwarte bal, één roze bal, één blauwe bal, één bruine bal, één groene bal, één gele bal en vijftien rode ballen. Op de kieper beschouwd heeft snooker veel weg van het Amerikaanse pool. De afmetingen vormen het grote verschil tussen deze twee vormen van biljart. Zo is de snookertafel veel groter dan een pooltafel.

Het biljartspel kent een lange ontstaansgeschiedenis. Een ontstaansgeschiedenis die teruggaat naar de 15de eeuw. De geschiedenis van snooker is veel jonger. India is de bakermat van snooker ten tijde dat het nog een Britse kolonie was. De meeste kenners gaan ervan uit dat Charles Neville Chamberlain, een kolonel van het leger, een belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van het snookerspel. De soldaten die in India dienden, toen het nog een Britse kolonie was, werden snooker genoemd. Deze naam werd uiteindelijk ook aan het spel verbonden. Vandaag de dag is snooker een mega-sport waar heel veel geld in omgaat. Het is ook een sport die veel op de televisie wordt uitgezonden. De snookerpro’s verdienen heden ten dage miljoenen euro’s!