header image
 

Strandvoetballen

Het strand van Bergen aan Zee is fantastisch. Het is een plek waar jong en oud zich prima kan vermaken. Kinderen graven er kuilen en volwassen mensen genieten er van de zon én van het verkoelende Noordzeewater. Feitelijk is het ieder jaargetijde een feest om op het strand van Bergen aan Zee te zijn. Het is ook een locatie waar je verschillende activiteiten kunt ontplooien. Eén van die leuke bezigheden is om te gaan strandvoetballen. 

Voetballen op het strand

Uiteraard spelen de meeste mensen voetbal op gras, maar het is ook heel leuk om voetbal op het zand van het strand te spelen. Het strandvoetbal is de laatste tijd heel populair geworden; zowel als leuke bezigheid en als wedstrijdsport. Op het strand van Bergen aan Zee worden regelmatig voetbalwedstrijden gehouden. Erg vermakelijk om naar te kijken, maar nog veel leuker om zelf aan deel te nemen. Het is gewoon leuk om op een zomerse dag lekker in de weer te zijn op het strand!

Andere technieken en regels

Iedereen die van voetbal houdt, kent de regels en technieken wel. Bij het strandvoetbal worden andere regels toegepast en wordt een andere vaardigheid van je vereist als je letterlijk goed uit je voeten wil op het strand. Bij het veldvoetbal wordt gespeeld met elf spelers; een elftal. Bij het strandvoetbal speel je met vijf personen; een vijftal. Eén keeper en vier veldspelers dus. Behoudens armen en handen, mag met ieder deel van het lichaam de bal beroerd worden. Bij het veldvoetbal wordt twee keer vijfenveertig minuten gespeeld, bij het strandvoetbal bestaat een wedstrijd uit drie keer twaalf minuten.