header image
 

Tafeltennissen

Er zijn niet veel mensen die niet opgegroeid zijn met tafeltennis! Een leuke, sportieve bezigheid. Je kunt op twee manieren naar tafeltennissen kijken: op basis van hobby/spel of op basis van een serieuze sport. Tafeltennis staat ook bekend onder pingpong. Als het tafeltennisballetje het batje raakt, komt daar geluid bij vrij; ‘ping pong’, ‘ping pong’, ‘ping pong’; vandaar de naam. Je zou het niet zeggen, maar tafeltennis is wereldwijd een hele grote sport met miljoenen beoefenaars. Met name in Azië is tafeltennis immens populair. Zo zitten gedurende de WK’s en Olympische Spelen ontelbaar veel Chinezen naar hun deelnemende landgenoten te kijken en mee te leven!

Bergen aan Zee

Het is niet alleen leuk om thuis te tafeltennissen, maar ook op een vakantiebestemming zoals Bergen aan Zee. In de omgeving van Bergen aan Zee bevinden zich verschillende vakantieparken waar het mogelijk is om te gaan tafeltennissen. Deze vakantieparken hebben de beschikking over verschillende tafeltennistafels waar de gasten hun geliefde spelletje kunnen spelen. Maar je hoeft niet per se op een vakantiepark te zijn om te kunnen tafeltennissen; er zijn ook veel particuliere huisjes die je kunt huren die ook tafeltennistafels in hun vakantie-accommodaties hebben staan voor de liefhebbers. Tafeltennistafels worden tegenwoordig van lichte materialen gemaakt en kunnen ook gemakkelijk opgeklapt worden! Waardoor ze totaal niet in de weg staan!

Tafeltennisvereniging de Duintreffers

Bergen aan Zee is niet in het bezit van een tafeltennisvereniging. Echter; Bergen aan Zee is onderdeel van de gemeente Bergen. Het kustplaatsje Schoorl is ook onderdeel van de gemeente Bergen en heeft wél de beschikking over een vereniging waar je kunt tafeltennissen: tafeltennisvereniging de Duintreffers!