header image
 

Vliegen met een drone

De allernieuwste rage is tegenwoordig om te vliegen met een drone. Jong en oud kan daar van genieten. Als je een drone bestuurt, voel je jezelf een beetje piloot; een vak dat veel mensen als droom zien. Daarnaast is het met een drone mogelijk om prachtige foto’s en video’s te maken vanaf grote hoogte waardoor je een soort helicopterview krijgt. Vroeger waren drones peperduur, maar die tijd is voorbij. Voor iedere portemonnee is tegenwoordig een drone beschikbaar. Bovendien is de variatie enorm. 

Bergen aan Zee

Als je op vakantie bent in Bergen aan Zee is het natuurlijk fantastisch om met een drone aan de slag te gaan; mooie beelden maken van deze schitterende kustplaats vanuit de lucht. Gelukkig is dat allemaal mogelijk. Er wordt overigens wel onderscheid gemaakt tussen particulier en zakelijk gebruik van een drone. Als je je drone zakelijk inzet, moet je daar eerst een vergunning voor aanvragen bij de gemeente waar je voornemens bent om te gaan vliegen!

Aansprakelijkheidsverzekering

Als je met een drone gaat vliegen, moet je dat wel op een verantwoorde manier doen. Zo is het belangrijk dat je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Daarnaast is het verstandig om niet boven mensen, autowegen, spoorwegen en bouwels te vliegen en minimaal 50 meter afstand te houden. Bovendien is het verboden om ’s nachts te vliegen. Mensen die met een drone vliegen, willen doorgaan filmen en fotografen. Daar is opzich helemaal niets mis mee, maar probeer wel ieders privacy te respecteren. Niet iedereen vindt het leuk om zijn of haar beeltenissen uiteindelijk terug te vinden op het internet!