header image
 

Wakeboarden

Als je op vakantie gaat naar Bergen aan Zee hoeft dat niet te betekenen dat je de hele tijd op het strand moet gaan liggen om je huid te bruinen en zo nu en dan verkoeling te zoeken in het Noordzeewater. Er zijn heel veel activiteiten die je kunt ondernemen: op het land/strand en in het water. Eén van de watersportactiviteiten die je kunt ontplooien, is wakeboarden. Wakeboarden kent veel overeenkomsten met waterskiën. 

Verschillende disciplines

Tricks, dubbelup en obstakels zijn de drie disciplines die zijn uit te oefenen bij wakeboarden. Een wakeboarder wordt over het water heen getrokken hetgeen op twee manieren kan: middels een boot of kabelbaan. Tony Finn staat aan de bakermat van wakeboarden. Finn is een zeer kundig golfsurfer die in 1985 voor het eerst in de geschiedenis een wakeboard ontwikkelde. Als je wil gaan wakeboarden, heb je een zogenaamde ‘wake’ nodig. Wake staat voor hekgolf. Een hekgolf wordt geproduceerd door een boot. Als je geen hekgolf hebt, is het ook niet mogelijk om bepaalde stunts uit te voeren. Hetgeen juist zo spectaculair is. Je kunt voor het uitvoeren van veel stunt uiteraard ook gebruik maken van een schans. Het vereist wel een andere technieken om met een wakeboard een stunt uit te voeren op een wake of een schans. 

Koud

Behoudens de zomermaanden is het water van de Noordzee koud. Als je dus aan het sporten bent in en op het Noordzeewater is het belangrijk om een pak te dragen; een neopreen wetsuit. Bovendien kan het geen kwaad om wat beschermde kleding te dragen zoals beschermers voor je knieën, een helm, een impact-protection-zwemvest en een brace voor je knieën.