header image
 

Zandsculpturen maken

Bergen aan Zee is gezegend met een fantastisch strand: lang en breed. Heel fijn voor mensen die er willen zonnen. Met name gedurende zomermaanden kan het heel druk zijn op het strand van deze chique Noord-Hollandse kustplaats. Maar ook als het geen zomer is, is het prima vertoeven op het strand van Bergen aan Zee. Zo kun je fantastische strandwandelingen maken in Bergen aan Zee! 

Zandkastelen en kuilen

Als je kinderen op het strand ziet, is de kans groot dat ze met het strandzand in de weer zijn. Of ze graven kuilen of je zijn zanddammen aan het opwerpen. De kuilen die gegraven worden, kunnen heel diep zijn. Niet alleen kinderen vinden het leuk om kuilen te graven, dat geldt ook voor volwassen mannen, waarbij dan het cliché de ronde doet van Duitsers. Duitsers graven kuilen op de stranden van het Noordzeestrand. Aan het einde van de dag maken de golven van de Noordzee een einde aan de bouwsels. Dan is het strand weer helemaal vlak; de kuilen zijn dan weer gevuld met zand en de zandkastelen zijn vakkundig afgebroken door het wassende water. 

Zandsculpturen 

Het graven van kuilen en bouwen van zandkastelen is feitelijk kinderspel als je dat vergelijkt met het maken van zandsculpturen. De mensen die zandsculpturen maken, zijn ware kunstenaars. Het vereist een opperste concentratie om een fraaie zandsculptuur te maken. Regelmatig worden er ook wedstrijden gehouden in de wereld van het zandsculpturen maken. Het is een genot om hierbij te zijn en om er na te kijken!