header image
 

Zwemmen

In de zomer is het heel aantrekkelijk en aangenaam om in de Noordzee te zwemmen. Gemiddeld heeft het Noordzeewater dan een temperatuur van 20 graden Celsius. Als je in Noordzee wilt gaan zwemmen moet je wel eerst goed kijken welke kleur vlag er waait bij de reddingsbrigade. Als de rode vlag wappert is het verboden om te baden of te zwemmen. Bij een gele vlag is het gevaarlijk om te baden of te zwemmen. Vaak heeft dat te maken met het weer. Het is dan ook verboden om drijvende voorwerpen te gebruiken, zoals rubberboten, luchtbedden en zwembanden.

 

Zwemmen Bergen aan Zee

 

Als de oranje windzak wappert, mag je baden en zwemmen, maar het gebruik van drijvende voorwerpen is dan ook verboden in verband met het risico van afdrijven. Een roodgele vlag betekent dat tussen twee van dit soort vlaggen er een bewaakte badzone geldt. Binnen deze zone houden strandwachten het toezicht. Het is overigens verboden om in deze zone te watersporten anders dan baden en zwemmen.

Een zwart-wit geblokte vlag betekent dat er tussen twee van dit soort vlaggen het is toegestaan om te watersporten. Als er een ‘vraagtekenvlag’ in de mast is gehesen betekent dit dat er een kind gevonden is dat naarstig opzoek is naar zijn of haar ouders. Zwemmen in de Noordzee is niet zonder risico’s. Zo is het belangrijk om niet in de buurt van ‘muien’ te zwemmen. Muien zijn onderbrekingen in zandbanken en veroorzaken gevaarlijke stromingen, die je richting de zee kunnen trekken, waardoor er levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Zwembad in Bergen

Uiteraard zijn er dagen in Bergen aan Zee dat de weersomstandigheden het niet toelaten om veilig en aangenaam een plons in de Noordzee te nemen. Voor mensen die dan toch willen zwemmen bezit het op steenworp afstand liggende  Bergen een zwembad.

Zwembad in Julianadorp aan Zee

Naast het zwembad in Bergen is er ook nog een zwembad in Alkmaar. Bovendien is er ook nog een subtropisch zwembad in Julianadorp aan Zee. Zwemmen in een zwembad is een heel gezonde bezigheid. Tijdens het zwemmen verbrand je heel veel calorieën en maak je pijnlijke spieren weer soepel. In warm water functioneren stijve spieren namelijk veel beter. Bovendien bouw je door zwemmen een goede conditie op. Veertig procent van de mensen zien zwemmen als de meest populaire manier van sportbeoefening.

Zwembad Ooghduyne in Julianadorp aan Zee is een overdekt zwembad en maakt onderdeel uit van het Landal Beach Resort Ooghduyne. Het zwemparadijs bezit een 55 meter lange glijbaan, sauna, whirlpool, golfslagbad en een zwemmersbar. Voor de gasten van Landal Beach Resort Ooghduyne is het zwembad uiteraard gratis, mensen die van buiten komen moeten een kaartje kopen. Kinderen zonder zwemdiploma en kinderen die over onvoldoende zwemvaardigheid beschikken zijn verplicht om zwembandjes te gebruiken. Naast het zwembad in Julianadorp aan Zee, kun je ook in Den Helder zwemmen in zwembad Heersdiep of in Schagen in zwembad de Wiel. Zowel Den Helder als Schagen liggen vlak in de buurt van Bergen aan Zee.

Adres zwembad Ooghduyne

Ooghduyne 1
1787 PS Julianadorp aan Zee

Openingstijden

Maandag t/m donderdag (buiten de vakanties): 10.00 – 18.45 uur
Vrijdag en zaterdag: 10.00 – 19.45 uur
Zondag: 10.00 – 18.45 uur
Maandag t/m donderdag (tijdens de vakanties): 10.00 – 19.45 uur

Toegankelijkheid

Zwembad Ooghduyne is aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking.