Enorm gratis jazz concert in de buurt van Bergen aan Zee!

Hét kunstenaarsdorpje van Nederland is Bergen! De achterliggende 100 jaar heeft zich in deze Noord-Hollandse plaats namelijk een ware kunstscène ontwikkeld. In Bergen zag zelfs een unieke schilderkunst het levenslicht: de Bergense School. Bergen aan Zee ligt heel kort bij Bergen, tussen de beide plaatsen ligt slechts een afstand van 5 kilometer. In Bergen aan Zee zijn prachtige vakantie-accommodaties te huur.

Jazz en Sail

Bergen is echter niet alleen beroemd om haar beeldhouw- en schilderkunst, maar ook om het grote jazzfestival dat er ieder jaar wordt georganiseerd. Een andere fraaie kunstvorm! Dit muziekfestival luistert naar de naam Jazz en Sail. Het eerste weekend van september is het moment dat Jazz en Sail plaatsvindt in Bergen. Het is een heel groot festival dat maar liefst 3 dagen duurt. Wat verder ook heel bijzonder is, is dat het een gratis evenement is. Het is zelfs het grootste gratis muziekspektakel dat zich iedere jaar boven het Noordzeekanaal afspeelt! Jazz en Sail hoeft niet te klagen over een gebrek aan toeschouwers. Ieder jaar weten namelijk een slordige dertigduizend mensen Bergen te vinden ten tijde van Jazz en Sail. Een puike prestatie van de organisatie! Het evenement vindt plaats in het centrum van het plaatsje op een twaalftal podia. Acht van deze podia staan opgesteld in de buitenlucht en vier zijn indoor!

Ontstaansgeschiedenis van jazz

De ontstaansgeschiedenis van jazz gaat overigens een slordige 100 jaar terug in de tijd. De stad New Orleans in de Verenigde Staten mag gezien worden als de bakermat van deze bijzondere muzieksoort. Doen jazz net opkwam in Amerika was het verre van populair onder het grote publiek. Echter na verloop van tijd kantelde de zaak en raakten de mensen helemaal in de ban van jazz!