header image
 

Eten & drinken

Als je een tijdje in de gezonde zeelucht van Bergen aan Zee vertoeft, krijg je natuurlijk vanzelf trek in iets lekkers om te eten of drinken. Ondanks het feit dat Bergen aan Zee maar een heel klein plaatsje is, er wonen nog geen vierhonderd mensen, zijn er tal van culinaire voorzieningen aanwezig.

 

Eten en drinken Bergen aan Zee

 

Daarnaast zijn er natuurlijk toeristen die zelf willen koken in hun vakantieverblijven in Bergen aan Zee. In Bergen aan Zee zijn helaas zelf geen supermarkten meer, de laatste sloot in 2014 jammerlijk haar deuren. Maar in de directe omgeving van Bergen aan Zee zijn uiteraard talloze winkels en winkelcentra om boodschappen te doen.

Strandpaviljoens

Bergen aan Zee is gezegend met verschillende strandpaviljoens. Hier kun je op het strand lekker koffie drinken en wat eten terwijl je uitzicht op de Noordzee hebt. In iedere tijd van het jaar is dat zeer aangenaam. Er zijn verschillende dingen in het menselijke bestaan waar je urenlang zeer geamuseerd naar kunt kijken, die alsmaar door veranderen; een openhaard met vuur, een aquarium vol met kleurrijke vissen en … de zee! De Noordzee is geen seconde hetzelfde; dan is hij nagenoeg plat en dan is hij wild en woest en worden de golven metershoog opgejaagd.

In de zomer kun je fijn op het terras plaatsnemen en vind je beschutting achter het glas van de strandpaviljoens. Als het wat kouder weer is, ga je lekker naar binnen en warm je je handen aan heerlijke, warme chocolademelk. Bovendien hebben de meeste strandpaviljoenuitbaters straalkachels boven de terrassen hangen waardoor je feitelijk altijd buiten kunt blijven zitten.

Restaurants

In Bergen aan Zee zijn verschillende hotel-restaurants en gewone restaurants waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en dineren. Door de aanwezige terrassen kun je bovendien in de zomer ook fijn een koud biertje of een ander gekoeld drankje drinken terwijl er een verfrissende zeewind door je haren waait. Als je zin hebt in een vette hap is dat ook geen probleem. In Bergen aan Zee zijn twee snackbars gevestigd waar je heerlijke friet en talloze snacks kunt kopen. Als je met een hongerige maag langs een snackbar loopt en je ruikt het frituur met al dat lekkers erin, loopt het water je in de mond.

Met name in de zomer kan het gezellig druk zijn in Bergen aan Zee. Als het kwik in de thermometer klimt, zoeken veel mensen verkoeling bij de Noordzee. Lekker op het strand liggen of een frisse duik maken in het zeewater. De meeste mensen krijgen dan ook zin in een lekker koud ijsje. Gelukkig is er in het centrum van Bergen aan Zee een ijssalon waar heerlijk ambachtelijk bereid ijs kunt kopen. Het is tegenwoordig wonderbaarlijk uit hoeveel verschillende soorten ijs je kunt kiezen.

De restaurants van Bergen aan Zee en Bergen

In Bergen aan Zee zijn verschillende restaurants te vinden zoals De Jongens, De Golf van Bergen, Restaurant De Duinerij, Meyer, Victoria en Restaurant Zilte Zoen. Een stukje verder in Bergen zijn uiteraard ook verschillende restaurants te vinden zoals Loetje Bergen, DjaDjan, Brasserie Bar Nero, Kranenburg vier Maaltijden der Vrienden, De Taverne, Duinvermaak, Gasterij ’t Woud, Het Huis met de Pilaren, De Oude Prins, Onder der Linde, Ristorante La Terrazza, Restaurant Hotel Zee-Bergen, Bergen Binnen ‘Waarom Niet’, Fabels’s Eten en Drinken en Restaurant Julie.

Bergen, Alkmaar en Schagen

Voor mensen die toch meer aanbod willen hebben als het om de culinaire mogelijkheden gaat, togen naar de wat grotere plaatsen die in de buurt van Bergen aan Zee liggen. Op 5 kilometer afstand ligt Bergen, op 12 kilometer ligt Alkmaar en op 18 kilometer ligt Schagen. In deze plaatsen is uiteraard het aanbod van restaurants en andere eet- en drinkgelegenheden heel groot en zeer gevarieerd.