Fietsen huren in Bergen aan Zee!

Het is geweldig om in het duinlandschap van Bergen aan Zee te gaan fietsen. Als je geen fiets mee op vakantie neemt, is dat geen probleem. In het Noord-Hollandse kustplaatsje zijn er verschillende fietsenzaken waar je fietsen kunt huren. Daarnaast kun je bij de meeste accommodaties van Bergen aan Zee ook fietsen huren. Grofweg zijn er drie verschillende richtingen waarheen je vanuit Bergen aan Zee kunt gaan fietsen. Je kunt naar het noorden fietsen. Je kunt naar het zuiden fietsen. Of je kunt landinwaarts fietsen. Als je naar het westen fietst, heb je een waterfiets nodig. Want dan krijg je te maken met de Noordzee. Het is overigens wel heel erg leuk om op het strand te fietsen, maar dat is wel zwaar door het losse zand. Daar moet je dus wel een goede conditie voor hebben.

Verschillende diersoorten

Als je in de omgeving van Bergen aan Zee aan het fietsen bent, kom je oog in oog te staan met veel verschillende diersoorten. Uiteraard veel vogelsoorten, maar ook veel fascinerende insecten. De heidewespbij is daar een markant voorbeeld van.

Heidewespbij

Het vrouwtje van de heidewespbij heeft een zwarte kop. De antenne van het beest is rood. Op het borststuk zitten niet veel haren. Het mannetje van de heidewespbij heeft eveneens een zwarte kop. De antenne is bij hem aan de bovenkant zwart. Als je in Nederland de heidewespbij wilt zien vliegen, moet je wachten tot de periode half juli tot half september. De heidewespbij is in verschillende soorten bloemen geïnteresseerd. Dan moet je denken aan de rechte ganzerik, kleine tijm, echte guldenroede, akkerdistel, grote cenaturie, wilde marjolein, zandblauwtje en struikhei.