Fietsenverhuur in Bergen aan Zee!

In Bergen aan Zee zijn verschillende bedrijven die zich bezighouden met het verhuren van fietsen. Ook zijn bij veel vakantie-accommodaties zijn fietsen te huur. Dat is natuurlijk heel erg handig als je voornemens bent om in Bergen aan Zee te gaan fietsen en je hebt niet je eigen fietsen meegenomen. Tegenwoordig zijn het niet alleen maar ‘gewone’ fietsen die je kunt huren. Heden ten dage worden er ook veel elektrische fietsen verhuurd. Voor heel veel mensen is dat ideaal. Als je wat ouder bent en je hebt minder conditie is het uiteraard fijn dat je toch nog van het fietsen kunt genieten.

Overweldigend mooi

De omgeving van Bergen aan Zee leent zich bijzonder goed om te gaan fietsen. De natuur is overweldigend mooi. Een natuur waar hele fraaie planten groeien en waar heel veel verschillende soorten dieren leven. Eén van die diersoorten is de kleine wolbij.

Kleine wolbij

Het gezicht van het kleine wolbij vrouwtje is zwart. De scopa daarentegen is wit, het leeuwendeel van de poten is zwart. Het borststuk van de kleine wolbij is behaard en heeft een roodbruine kleur. Wat verder in het leven van de kleine wolbij krijgt het borststuk een geelbruine kleur. Als je de kleine wolbij graag wilt zien vliegen, moet je zorgen dat je vanaf het einde van mei tot half augustus buiten bent. Dat is namelijk de tijd dat het beest buiten te spotten valt. Er zijn verschillende soorten van habitats die erg in trek zijn bij de kleine wolbij. Dan moet je denken aan spoorwegemplacementen, duinen en graslanden. Als de kleine wolbij gaat nestelen, vindt dat plaats in de grond waarbij hij het liefst los puin en stenen zoekt.