Fijn uitwaaien op het strand van Bergen aan Zee!

Er zijn dagen dat de mens zich zorgen maakt. Dat hij of zij niet zo lekker in zijn of haar je vel zit. Een goede manier om dat op te lossen, is om een strandwandeling te maken. Om even lekker uit te gaan waaien. Bijvoorbeeld op het strand van Bergen aan Zee. Soms is een mooi fenomeen op het strand van Bergen aan Zee waar te nemen. Als het hard waait, ontstaan een soort van zandstormen op het strand. Je wordt als het ware gezandstraald door het fijne strandzand. En dan des avond lekker uitrusten in je vakantie-accommodatie.

Blote voetjes

In de zomer is het helemaal een feestje om op het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje te zijn. Met de blote voetjes kun je dan fijn door het water lopen. Na de zomer komt het najaar. In het najaar steken de najaarsstormen op. De Noordzee wordt dan wild en onstuimig. Hoge golven beuken dan op het strand. Na het najaar volgt de winter. De winter is ook een geweldige tijd om op het Noordzeestrand te bivakkeren, de sneeuw ploft dan in het zeewater. Het is sowieso een feestje om in Bergen aan Zee te zijn. Alleen al de natuur. Een natuur die prachtige bewoners herbergt. Eén van die bewoners is het aardbijboomgroentje.

Aardbijboomgroentje 

Het aardbijboomgroentje is een vlinder die voornamelijk te spotten valt in struwelen en bossen. Dit zijn gebieden waar de belangrijkste waardplant van het aardbijboomgroentje zich bevindt. Deze plant is de aardbeiboom. Als het vrouwtje de eitjes gaat afzetten, zoekt ze het liefst de jonge blaadje van de aardbeiboom op. Het aardbijboomgroentje gebruikt ook andere waardplanten. De rupsen van het aardbijboomgroentje worden door mieren bezocht. De aardbijboomgroentje kent één generatie per jaar.