Fijn wandelen op het Trekvogelpad in Bergen aan Zee!

Voor vogelliefhebbers is ons land een waar mekka, een eldorado! Nederland zit namelijk barstensvol met gevleugelde vrienden. Feitelijk zijn er in ons land drie soorten vogels te spotten. Vogels die hun hele leven hier vertoeven, vogels die voor het grootste deel van hun tijd in Nederland verblijven, maar elders overwinteren en vogels die Nederland kiezen om te overwinteren. Helaas is niet alles rozengeur en maneschijn in vogelland, er liggen gevaren op de loer. Het verdwijnen van natuurlijke habitats is daar één van.

Vogelbescherming Nederland

Gelukkig zijn er in ons land wel heel veel mensen die zich met hun hele ziel en zaligheid inzetten voor vogels. En bovendien is Nederland in het bezit van de Vogelbescherming Nederland: mensen die de hele dag bezig zijn om de belangen van vogels te verdedigen. De Vogelbescherming Nederland heeft er voor gezorgd dat het Vogeltrekpad het levenslicht zag, dit ter ere van het 100-jarige bestaan van hun clubje. Het vogeltrekpad ontstond door het samenvoegen van het Gelrepad, Heuvelrugpad en Waterlandpad. Een andere naam voor het Vogeltrekpad is LAW2, waarbij LAW voor langeafstandswandelpad staat.

Startpunt

Bergen aan Zee is het trotse startpunt van het Vogeltrekpad, het Overijsselse Usselo is het eindpunt. Tussen en startpunt en het eindpunt ligt een afstand van 398 kilometer. Als je alle details wilt weten van het Vogeltrekpad, kun je dit opzoeken in de wandelgids Nivon. Voor vogelaars, vogelspotters en vogelliefhebbers is het Vogeltrekpad een echte aanrader. De route voert langs de meest vogelrijke gebieden van ons land. Maar ook voor mensen die meer van cultuur en geschiedenis houden, is het wandelen op het Vogeltrekpad geweldig! In Bergen aan Zee zijn overigens prachtige vakantie-accommodaties te boeken.